Política

La coordinadora de les consultes sobiranistes ratifica la data del 28 de febrer per a la segona tanda

L'assemblea reunida aquest dissabte deixa la ILP sobre el referèndum al marge de la seva tasca d'extensió territorial de les votacions populars

La coordinadora nacional de les consultes sobiranistes ha decidit "desllindar" de la seva tasca la polèmica iniciativa legislativa popular (ILP) per convocar un referèndum a Catalunya presentada per alguns dels seus components més destacats dilluns passat. Tot i que en l'assemblea celebrada aquest dissabte a Sant Antoni de Vilamajor, no s'ha fet cap esment a la proposta presentada al Parlament de Catalunya, els seus components han decidit no barrejar les dues iniciatives i concentrar els seus esforços en la segona tanda de consultes, prevista per al 28 de febrer, i han valorat com "molt bons" els resultats de participació del passat 13 de desembre i n'ha ratificat la comissió organitzadora.

L'alcalde d'Arenys de Munt i un dels signants de la ILP, Carles Móra, ha subratllat el bon clima de la reunió després de les polèmiques suscitades amb posterioritat a la votació popular del passat 13 de desembre per diversos impulsors de les consultes. Móra ha explicat que "no hi ha hagut retrets", sinó una gran participació i una anàlisi acurada dels resultats de la primera tanda de consultes. En aquest context, la coordinadora queda al marge de la ILP i es dedicarà exclusivament a organitzar consultes sobiranistes.

Carles Móra ha declarat a l'AVUI que havia pogut constatar que la presentació de la ILP al Parlament és un tema que "no preocupa" en el si de la coordinadora i ha afirmat que la proposta "es manté", si bé al marge "perquè no es barregi", i ha remarcat la voluntat de "sumar esforços".

L'assemblea d'aquest dissabte ha servit per començar a organitzar la propera cita, del 28 de febrer i ni tan sols s'ha sotmès a votació cap qüestió referent a la ILP, que només assumeixen els seus promotors a títol individual. Els representants de les diverses plataformes que concorren en aquest procés de consultes sobiranistes a Catalunya han decidit que la segona tanda es convoqui per al 28 de febrer. Per a aquesta nova fase, a més de la ja ratificada comissió organitzadora, han decidit incorporar representants de les diverses plataformes territorials que convoquen la segona tanda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA

Els turistes morts en l'atac a l'Afganistan són de Barcelona, Figueres i Girona

BARCELONA
política

La defensa de Wagensberg relliga el cas Tsunami amb l’espionatge amb Pegasus

barcelona