Política

El tripartit i CiU pacten una esmena per blindar la festa de la Patum

Els grups de PSC, ERC i ICV-EUiA, i el de CiU, han pactat incloure una esmena a la llei d'espectacles de Catalunya amb la finalitat de blindar festes com la de la Patum de Berga (Berguedà) de la directiva europea sobre articles pirotècnics.

En un comunicat, ICV ha informat que l'esmena declara el "caràcter cultural i tradicional" de festes com la Patum, per la qual cosa "es blinda aquesta festa i els correfocs de les possibles conseqüències" d'aquesta directiva.

Segons el president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, amb aquesta esmena es pretén "aplicar a aquesta mena de festes el tracte excepcional que la directiva preveu per a les activitats culturals i tradicionals".

En les últimes setmanes, tant el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, com la secretària per a la Unió Europea i delegada del Govern davant la UE, Anna Terrón, han garantit que la directiva europea que regula la venda i l'ús d'articles pirotècnics, i que s'aplicarà a partir de 2010, "no afectarà" festes com la Patum de Berga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.