Política

Mas i Montilla es retreuen la falta d'unitat per fer front a la crisi

El vendaval, les últimes dades de l'atur i la crisi econòmica han centrat aquest dimecres la sessió de control del govern al Parlament de Catalunya. Artur Mas i José Montilla s'han retret mútuament la falta d'unitat catalana davant la crisi econòmica.

La crisi  i les últimes xifres de l'atur, fetes públiques ahir, han enfrontat el líder de CiU amb el president català. Mas ha acusat Montilla de no fer cas de les propostes presentades pels nacionalistes per fer front a la crisi, a més de recordar-li que a Catalunya hi ha 455.000 aturats i només 888 ofertes de treball al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Davant aquestes xifres, Mas ha qüestionat "l'eficàcia" de les polítiques econòmiques del tripartit i ha criticat Montilla per no escoltar les propostes de CiU. "Volem ajudar, ho demostrem amb coses concretes, però vostès han demostrat que no volen ser ajudats", ha sentenciat Mas, afegint: "Cal que corregeixin el camí".

Montilla li ha respost que "no hi ha solucions miraculoses ni receptes" concretes per fer front a la crisi i ha convidat els nacionalistes a traslladar-li "les propostes, que no enunciats" que creguin convenients. El president ha assegurat que el govern "tindrà la mà estesa" per recollir l'opinió del principal partit de l'oposició.

Sobre el vendaval, el president Montilla ha reconegut que l'actuació del govern va ser "correcte" però "millorable". "Totes les coses sempre són millorables, començant pel president", ha assegurat Montilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.