Política

Montilla avisa CiU que "no es pot criticar constantment aquell amb qui vols la unitat"

"No es pot demanar la unitat i alhora criticar constantment aquell amb qui vols l'acord." És l'advertiment de José Montilla llançat a Artur Mas aquest diumenge. El president de la Generalitat, ha retret al líder de Convergència i Unió que en els darrers dies els convergents hagin insinuat que els socialistes gairebé han tancat pel seu compte un acord de finançament amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero mentre retarden la proposta unitària dels partits catalans, que encara no s'ha concretat tot i estar anunciada des del 9 d'agost. "No és cert que hagi tancat cap pacte, ja m'agradaria, però encara estem molt lluny d'arribar-hi", ha afirmat Montilla en la Festa de la Rosa del PSC a Gavà.

Per assolir el finançament que "pertoca" a Catalunya, el president ha reclamat suport a CiU, formació a la qual manté "la mà estesa" malgrat el seu "estil". "En aquest moment, el millor patriotisme és fer costat al govern de la Generalitat", ha advertit a Artur Mas. I ha afegit que cada cop que els polítics catalans es tiren "els plats pel cap" entre ells, la unitat catalana "es debilita".

Montilla ha expressats aquests arguments després de fer un avançament del que serà el balanç dels dos primers anys del segon tripartit, que es compliran aquesta tardor. Ha defensat el projecte de la llei d'educació de Catalunya, els esforços fets en salut i en habitatge i ha considerat que "s'estan fent les coses bé". Per això ha demanat als membres del PSC que participaven en l'acte que facin "d'altaveus" per explicar-ho a la societat catalana, de la qual també han d'escoltar les demandes. 

El president ha fet el seu discurs havent de forçar la veu per fer-se sentir per sobre del soroll dels avions que se sentien constantment enlairant-se des de l'aeroport del Prat, unes molèsties que fa anys que provoquen les queixes dels veïns de Gavà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Netanyahu es manté els plans després de l’ultimàtum de Biden: “Si hem d’estar sols, estarem sols”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de constants bombardejos

Barcelona
política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA