Política

El PSC alerta que forçar una data per al pacte català dificultaria la negociació del finançament

Finançament

El PSC prefereix no tancar un acord català en finançament en el debat de política general del pròxim 30 de setembre a l'espera de l'evolució d'unes negociacions en les quals s'estan aproximant posicions amb el govern espanyol, i alerta ERC que "no caigui en la trampa de CiU" de posar dates límit i xifres.

El coordinador dels diputats i senadors del PSC a les Corts espanyoles, Francesc Vallès, ha afirmat que s'ha d'evitar "posar obstacles" i ha acusat CiU d'intentar "trencar la unitat d'acció" i d'anteposar els seus interessos de partit als del país.

Els socialistes catalans creuen que les negociacions entre la Generalitat i el govern espanyol avancen correctament, sobretot a partir de les posicions expressades per José Luis Rodríguez Zapatero, "comprensiu" amb la reclamació catalana, i del vicepresident Pedro Solbes, que inicia ara una segona ronda de contactes amb les Comunitats Autonòmiques.Vallès i el portaveu del PSC, Miquel Iceta, s'han reunit per espai d'una hora amb el secretari general d'ERC i portaveu al Congrés, Joan Ridao, i la portaveu republicana al Parlament, Anna Simó.

Ridao ha urgit al PSC a traslladar al conseller d'Economia, Antoni Castells, que "tancament un acord abans de final de mes", en la mateixa línia del que reclama CiU.

La Generalitat nega l'entrevista Montilla-Zapatero
El departament de Presidència de la Generalitat ha negat avui que el passat 4 de setembre es produís una reunió entre el president català, José Montilla, i el cap del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, mentre que el PSOE l'ha confirmat a través del seu vicesecretari general, José Blanco. Amb tot, Blanco avui ha dit que va donar per bona una reunió de la qual no tenia constància.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.