Política

Alliberen la detinguda a Hendaia per presumpta vinculació a ETA

Ainhoa Adin Jauregi, arrestada dimarts passat a Hendaia (País Basc francès) per ser interrogada per la policia sobre els seus possibles vincles amb ETA, ha estat posada en llibertat sense càrrecs, segons fonts pròximes a la investigació.

Adin Jauregi, detinguda al seu domicili, on viu amb el seu marit i els seus tres fills petits, es va mantenir en silenci davant dels investigadors i va ser posada en llibertat a causa de la insuficiència d'elements per poder-la processar, segons les fonts.

L'arrest responia a una petició de la jutge antiterrorista francesa Laurence Le Vert, que instrueix un sumari sobre presumptes etarres capturats a Llemotges (centre de França) el 2004. En registres practicats en aquella operació, els investigadors van trobar la fotografia escanejada d'Adin Jáuregui i volien saber per quin motiu la seva foto estava en mans d'ETA.

Les fonts han indicat que la policia francesa no té constància de cap euroordre ni demanda espanyola d'extradició en contra d'aquesta dona, nascuda el 1972. Però el seu nom figura en la llista dels 19 presumptes membres d'ETA més buscats per les forces de seguretat d'Espanya, han indicat a Madrid fonts de la lluita antiterrorista espanyola.

Segons aquestes fonts, es creu que Adin Jauregi ha format part del comando Ibarla d'ETA, al qual s'atribueixen més de 20 atemptats entre 1994 i 1997, incloent-ne un al Corte Inglés de València el 1995, en què va morir una dona, i podria haver fugit el 2001, en ser desmantellat el comando per la Guàrdia Civil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.