Política

memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

Confirma la prohibició de la concentració convocada per la Comissió de la Dignitat davant Via Laeitana

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya considera que els únics actes de protesta a carrer que es poden autoritzar dins d’una campanya electoral són aquells que tenen un caràcter transversal i dins d’aquests no hi veu l’acció contra la tortura que es du a terme de forma periòdica davant la Prefectura Superior de la Policia Espanyola, a Barcelona.

En base a aquest argument, i a la consideració que l’acció de protesta incideix en el contingut polític de la campanya electoral amb caràcter partidista, el TSJC ha confirmat la resolució de la Junta electoral que ha prohibit la concentració de dimarts vinent a Via Laietana 43. En contra d’aquesta concentració va presentar un recurs la Comissió de la Dignitat, organitzadora de l’acte, que ara s’ha fallat en contra seva.

Josep Cruanyes, president de la Comissió, critica el fet que “el TSJC ha fet un judici polític en dir que l’acte no és transversal” i assegura que l’alt tribunal català s’ha “comportat come el TOP”, en relació al tribunal d’ordre públic del franquisme. Cruanyes també critica el paper de la fiscalia en aquest afer, “que en comptes de sortir en defensa d’un dret fonamental ha actuat com a part acusadora”, al costat de l’advocacia de l’Estat.

El màxim responsable de la Comissió subratlla que la resolució de la Junta electoral diu que el seu acte “podria” constituir un acte electoral, expressat així, com a simple hipòtessis i sense la suficient motivació que es requereix per poder exercir una restricció de drets fonamentals.

Tot i el revés judicial, Cruanyes ha assegurat que es manté la convocatòria per dimarts vinent a les set de la tarda, al mateix lloc on des de fa tres anys es du a terme l’acció reivindicativa cada primer i tercer dimarts de cada.

Mentre el TSJC manté la prohibició a concentrar-se davant la seu policial, el faristol situat a peu de Via Laietana on s’hi explica la història de la Casa dels horrrors encara continua malmès després de patir un nou acte de vandalisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]