Política

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

La Conferència General metodista celebra que s’hagi posat fi a l’“homofòbia” en aquesta comunitat cristiana

Els delegats de l’Església Metodista Unida dels Estats Units han derogat aquest dimecres la prohibició que pesava sobre el clergat de la comunitat LGTBIQ+ i han eliminat una regla que prohibia que els “homosexuals autoconfessats en pràctica” fossin ordenats com a membres del clergat, segons informa Efe. Reunits en una conferència a Charlotte (Carolina del Nord), els delegats han decidit revocar la posició que aquesta església ha mantingut durant 52 anys, segons la qual, “la pràctica de l’homosexualitat és incompatible amb els ensenyaments cristians”.

“Amb l’aprovació i acceptació d’avui en la Conferència General comencem a desmantellar l’heterosexisme, l’homofòbobia, el dolor i el mal a l’Església Metodista Unitat”, ha dit David Maredith, un pastor homosexual casat, en declaracions a l’agència de notícies metodista UM News.

Els metodistes són prop del 4,5% de la població nord-americana i l’Església Metodista Unida és la tercera denominació cristiana més gran dels Estats Units.

Durant anys els dirigents més conservadors de l’Església Metodista Unida havien reforçat les regles que vetaven el clergat a homosexuals, bisexuals, transsexuals, transgènere i queer, però l’orientació d’aquesta institució va canviar després de l’èxode dels membres més tradicionalistes.

Les mesures aprovades inclouen les clàusules que prohibien que els bisbes consagressin bisbes homosexuals i ordenessin clergat homosexual, i eliminen les sancions obligatòries per l’ofici de casaments homosexuals. Alguns dels canvis aprovats entren en vigència immediatament després que conclogui la conferència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.