Política

GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

La candidatura d’Esquerra Republicana de les comarques gironines a les eleccions al Parlament ha explicat aquest matí la seva aposta d’Acord Nacional pel Transport Públic, que ha de permetre tenir un sistema “integral, equilibrador, eficient i accessible”, segons ha manifestat Jordi Viñas, número 2 de la llista.

Membres de la candidatura del partit republicà han visitat l’estació de trens i autobusos de Girona per explicar als usuaris les seves propostes sobre mobilitat i transport públic. Viñas ha destacat que, en un any i mig, el departament de Territori “ha aconseguit fer avenços que feia molts anys que calien, i un clar exemple és el traspàs de Rodalies”. “La consellera Capella i el seu equip fa mesos que treballen perquè el traspàs sigui efectiu el més aviat possible i garantir el dret a la mobilitat i a la igualtat d’oportunitats, es visqui on es visqui”, ha manifestat.

Viñas també ha recordat que una de les “principals apostes” del Govern per promoure la mobilitat ha estat que totes les comarques de la demarcació “estiguin integrades” a l’ATM al llarg del 2025. “En aquest mandat ja s’ha integrat la Garrotxa a l’ATM, fet que incrementat l’ús del transport públic a la comarca un 20%, i això és el que volem seguir fent”, ha destacat.

Viñas també ha reclamat un “bon finançament” per poder oferir “un transport públic de qualitat” als catalans. “Això passa per recaptar i gestionar tots els impostos que paguem”, ha reivindicat. “La proposta de finançament singular d’Esquerra Republicana permetria a la Generalitat recaptar directament prop de 52.000 milions d’euros, el doble dels diners dels quals disposa ara”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia