Política

setge a iNTERIOR

Miquel Buch, pendent del recurs

Tal com queda redactada la llei d’amnistia, les persones condemnades per delicte de malversació en casos que porti associat un enriquiment personal no es podran beneficiar d’aquesta mesura de gràcia. Aquest no és el cas de Miquel Buch, exconseller d’Interior de la Generalitat, que va ser condemnat per un delicte de malversació i un altre de prevaricació a una pena de quatre anys i sis mesos de presó i vint d’inhabilitació, que sí que entraria dins dels supòsits de la mesura de gràcia.

Allò que va motivar el processament i condemna de Buch va ser el nomenament del mosso d’esquadra Lluís Escolà per a una tasca diferent de la que realment feia. Escolà va ser designat assessor del conseller quan, segons la sentència, la seva ocupació real era protegir Carles Puigdemont en l’exili a Brussel·les. Per aquests fets, l’agent també va ser condemnat a quatre anys de presó i dinou d’inhabilitació.

Com que els fets investigats no suposen un enriquiment de les persones condemnades, tot i que el tribunal considera que els diners destinats a pagar la feina d’Escolà suposen un ús il·legal de fons públics, Buch i Escolà entren dins dels supòsits dels beneficis de la llei. Tot i això, ni l’un ni l’altre han fet de moment el pas de demanar que es tingui en compte la nova norma a punt de ser aprovada.

En el cas de Buch, la seva defensa va presentar recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i estan en espera de la seva resolució. No serà fins que s’hagi decidit el recurs que es determinarà si es demana per a Buch el benefici de la llei d’amnistia, acció que s’haurà de plantejar a l’Audiència de Barcelona.

Miquel Buch
Conseller d’Interior entre els mesos de maig del 2018 i setembre del 2020. El seu futur polític està clarament hipotecat per la condemna a 20 anys d’inhabilitació que va rebre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.