Política

Els Cants de Llibertat de Terrassa tornen a homenatjar tots els exiliats a la Catalunya del Nord

Els col·lectiu Cants de Llibertat de Terrassa, que el novembre d’enguany farà set anys que es va crear per denunciar la repressió que pateix el moviment independentista, tornarà a viatjar a la Catalunya del Nord el proper cap de setmana per homenatjar i recordar tots els exiliats, sobretot els milers de republicans del 1939, però també els contemporanis arran de la preparació del referèndum de l’1-O del 2017 com son Carles Puigdemont, Antoni Comín, Marta Rovira i l’exconseller terrassenc Lluís Puig.

La trobada la va anunciar l’historiadora i exregidora de CiU, ara presidenta del Rotary Club, Mariona Vigués en el transcurs de la conferència que va donar el passat dijous amb el títol 1939: Els camins de l’exili republicà organitzada per l’entitat. Aquesta no és la primera vegada que els Cants de Llibertat mes desplacen a la Catalunya del Nord per fer aquest homenatge, ja que el 2022 també ho van fer en dues ocasions; el 19 de febrer i els dies 18 i 19 de setembre. De fet, des de l’entitat destaquen el vincles establerts amb diversos consistoris i entitats dels municipis que en dues ocasions han visitat Terrassa durant les celebracions de la Fira Modernista els anys 2022 i 2023.

La trobada del cap de setmana vinent inclourà l’actuació del Ball d’en Serrallonga, i membres dels Ministrils del Raval es desplaçaran expressament per portar una representació de la cultura popular de Terrassa al poble de Pesillà de la Ribera. Tota la programació s’ha organitzat conjuntament amb els ajuntaments de La Vajol, de Pesillà de la Ribera i el Centre del País d’Art i d’Història Transfronterer Les Valls Catalanes. Hi col·laboren l’Ajuntament d’Elna, l’ANC TxI, Òmnium Terrassa i el grup Serrallonga. També hi donen suport el Consell Local de la República de Terrassa, Plataforma per la Llengua, Català a Terrassa i entitats de la Catalunya del Nord com l’ANC i la Plataforma per la Llengua.

El dissabte dia 13 els Cant de Llibertat faran el concert durant la visita al monument a Lluís Companys ubicat entre l’Empordà i el Vallespir, visitaran la mina Canta a La Vajol amb el seu alcalde i amb guies del Museu Memorial de l’Exili, així com el monument a l’exili situat al mateix municipi. A la tarda es desplaçaran a La Jonquera per fer una visita guiada al Museu Memorial de l’Exilii els rebrà l’artista terrassenc Francesc Abad, que hi exposa Gent de Re. Després aniran a Pesillà de la Ribera on hi faran un sopar de germanor al Centre Cultural, acompanyats de Lluís Puig, del batlle Pau Billés, animat amb música dels Ministrils del Raval de Terrassa.

Diumenge el Ball d’en Serrallonga actuarà a Pesillà a quarts de dotze del matí i es faran els Cants de Llibertat davant l’església del poble. Posteriorment es farà un dinar de germanor al Centre Cultural i un recital de poemes de Pau Berga amb música executada pels Ministrils del Raval i cançons interpretades pel músic Franck Sala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Netanyahu promet envairà Rafah amb o sense acord mentre continuen les converses amb Hamàs

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires