Política

Sis anys de Cants de Llibertat a Terrassa

El proper 14 de novembre farà ja sis anys que un grup de terrassencs, la majoria músics que treballaven a la docència, però també membres de l’ANC-Terrassa per la Independència i d’altres col·lectius de la ciutat com ara El Consell de la República, Òmnium i la Coordinadora La Traca, es reuneixen de manera continuada davant de l’ajuntament de Terrassa, al Raval de Montserrat, per denunciar la repressió que pateix el moviment independentista des de la tardor del 2017. Unes trobades, batejades com a Cants de Llibertat, que ni la pandèmia va aturar, ja que continuaven fent-les en directe utilitzant les xarxes socials i la plataforma Zoom, i, per aquest motiu preparen una celebració i acte commemoratiu a dos quarts de vuit del vespre d’aquest proper dimarts amb la presència de persones represaliades –els exconsellers terrassencs Lluís Puig i Josep Rull en són alguns–, d’altres col·lectius de Catalunya que vindran expressament i de l’exvicepresident del Parlament, Josep Costa.

Durant aquests sis anys han donat suport a represaliats del procés, també amb actuacions fora del municipi, com ara el que van fer aquest divendres passat mateix amb el David, un jove que en les protestes del 18 d’octubre del 2019 a Urquinaona contra la sentència, va ser detingut a la Via Laietana i la fiscalia li demana sis anys de presó acusat de desordres públics i atemptat a l’autoritat.

L’acte comença amb un minut de silencii que el segueix la interpretació d’El cant dels ocells i es llegeix el manifest i s’acostuma a cantar, entre altres adaptacions i arranjaments, el Cant dels Indignats, l’adaptació al català del musical Els Miserables. La intenció, segons els organitzadors, és denunciar una vegada més “la utilització que l’estat espanyol fa de la justícia per acabar amb l’independentisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona