Política

orient mitjà

L’Iran bombardeja l’oest del Pakistan i eleva la tensió encara més a la regió

Islamabad assegura que dos infants han mort en l’atac i avisa de “greus conseqüències”

L’Iran ha bombardejat aquesta nit amb míssils i drons el Pakistan, en el seu tercer atac aeri contra un altre país després d’haver colpejat unes hores abans Síria i el Kurdistan iraquià, en el marc d’una campanya de represàlia pels últims atemptats al seu país, dels quals responsabilitza a grups gihadistes i a Israel.

La televisió estatal iraniana ha assegurat, segons recullen les agències internacionals, que l’operació anava dirigida contra dues bases del grup gihadista Jaish al-Adl.

L’atac, prop de la frontera compartida per l’Iran i el Pakistan, ha causat la mort de dos infants i ferides a tres criatures més, segons ha denunciat Islamabad aquest dimecres, que ha qualificat el bombardeig com un “acte il·legal” i ha advertit de “greus conseqüències”. La primera d’elles no ha trigat a arribar i ha estat a nivell diplomàtic.

El govern del Pakistan, explica l’agència Efe, ha ordenat el retorn a Islamabad del seu ambaixador a Teheran, alhora que ha anunciat la suspensió de totes les visites d’alt nivell amb l’Iran.

L’atac iranià es produeix en un moment de creixent tensió a tot l’Orient Mitjà, després de més de cent dies de guerra entre Israel i el moviment islamista palestí Hamàs, una intensificació de les hostilitats a la frontera libanesa i els recents atacs aeris dels Estats Units i el Regne Unit al Iemen, en resposta al llançament de míssils i drons per part dels rebels houthis –patrocinats per l’Iran– contra la navegació internacional en el mar Roig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia