Política

orient mitjà

Un mort i 17 ferits en un atac al centre d’Israel

Dos palestins de la mateixa família han estat detinguts en relació amb l’incident, que ha estat qualificat d’atac terrorista per la policia israeliana

Un atropellament massiu i diversos apunyalaments han causat la mort d’una dona, de 79 anys, i ferides a disset persones més, aquest dilluns a la ciutat de Raanana, al centre d’Israel, informen els diaris locals The Jerusalem Post i Haaretz. Segons aquests mitjans un home ha apunyalat una conductora –que ha mort–, ha robat el cotxe i l’ha usat per atropellar diversos vianants pels carrers de Raanana. Després, ha canviat de cotxe i ha continuat envestint gent. Abans de ser detingut, el sospitós a canviat un cop més de cotxe.

L’arrestat és un palestí de 44 anys de la ciutat palestina de Bani Naim, a Cisjordània, informa Haaretz. Els agents, segons el mateix mitjà, també haurien detingut el nebot del sospitós, de 25 anys i veí també de Bani Naim, que era en el cotxe amb el seu oncle durant l’atac i ha intentat fugir del lloc.

L’incident, que ha estat descrit per la policia israeliana com un “atac terrorista”, es produeix després que aquest diumenge s’hagin complert cent dies de guerra a Gaza. Un conflicte bèl·lic que suma més de 24.000 morts a la Franja, que va començar el 7 d’octubre passat en represàlia per l’atac de milicians de Hamàs a territori israelià. Un atac que va deixar 1.200 israelians morts i prop de 240 més van fer agafats d’ostatges i traslladats a la Franja.

Vídeo de Hamàs

Hamàs ha anunciat aquest dilluns la mort de dos dels 136 ostatges que es creu que continuen dins la Franja en mans de la milícia. Ho ha anunciat en un vídeo difós pels seus canals de Telegram. En el vídeo es mostra els dos homes morts i una ostatge, que suposadament continuaria en vida, explica com van morir els seus dos companys de captiveri. Hores abans, el moviment islamista havia fet públic una altra cinta en la qual els dos ostatges morts demanen al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, que freni la guerra perquè “corren perill”, en una data sense concretar.

Dels 240 israelians segrestats, 110 han estat alliberats fins ara, 105 dels quals durant un acord de treva al novembre; mentre que l’exèrcit israelià ha recuperat els cossos sense vida d’onze captius més, tres dels quals morts per error per les tropes israelianes en combat.

Després que diumenge s’haguessin complert cent dies de guerra a Gaza, Israel ha anunciat aquest dilluns el final de “la fase intensiva” al nord de l’enclavament palestí.

En paral·lel, continua escalant la tensió al mar Roig, on un vaixell nord-americà ha estat atac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia