Política

Operació oberta al sud-oest de França contra ETA

Tres presumptes membres d'ETA han estat detinguts a la localitat de Banheras de Bigorra, al sud-oest de França, en una operació policial que encara es manté oberta.

Els detinguts no han oposat resistència durant la seva detenció, que s'ha produït a primera hora del matí en l'apartament que ocupaven en aquesta localitat.

Fonts de la policia han informat que un dels tres presumptes etarres detinguts estava fugit de la justícia francesa i està relacionat amb l'aparell logístic d'ETA. Es tractaria de Francisco López Peña, dedicat a la instrucció en l'ús d'explosius, que ha estat trobat al costat d'Alaitz Areitio i un tercer pressumpte membre de la banda armada, preparats per atemptar.

Sobre Francisco López Peña hi ha una ordre de detenció cursada el 22 de desembre del 2006 per la justícia francesa i avui havia de ser jutjat per rebel·lia pel Tribunal Correccional de París, en una vista on hi ha encausats deu pressumptes activistes d'ETA més relacionats amb l'aparell logístic de la banda.

Els registres
La policia ha trobat una pistola, documentació falsa i eines per falsificar matrícules i diners en efectiu en l'apartament dels tres arrestats. No obstant, els agents continuen en aquests moments amb el registre de l'habitatge.

L'operació es desenvolupa per agents de la comissaria general d'Informació de la Policia Nacional i la subdireció de Terrorisme de la Policia Judicial francesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.