Política

El Suprem rebutja suspendre la tramitació de la llei d’amnistia

El Tribunal Suprem (TS) ha rebutjat suspendre de manera immediata el procediment d’aprovació de la llei d’amnistia, que negocien PSOE i Junts, i que ja han pactat socialistes i ERC, en destacar que “l’exercici de la iniciativa legislativa no és enjudiciable” davant aquest tribunal. La Sala Contenciosa Administrativa ha desestimat la mesura cautelaríssima impulsada per l’Associació per la Reconciliació i la Veritat Històrica perquè “no justifica la recurrent l’especial urgència” i adverteix que el recurs “pot incórrer en causes d’inadmissibilitat” per “estar el seu objecte fora de la jurisdicció de la sala.

La interlocutòria deixa clar que “amb independència que no s’hagi produït la presentació de la proposició de llei” a què al·ludeix l’escrit, “l’exercici de la iniciativa legislativa pels membres de les Corts no és enjudiciable davant la jurisdicció contenciosa administrativa”. Un argument que desacreditaria la maniobra dels vocals de Consell General del Poder Judicial, que si s’hi han pronunciat.

Després de rebutjar la cautelaríssima, el TS acorda que abans d’obrir una peça de cautelars, es traslladi a les parts sobre la manca de jurisdicció i la inadmissibilitat del recurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.