Política

POLÍTICA

Tots per Lloret, ERC i Sumem estudien denunciar per difamació el govern de Lamelas (PSC-Junts-En Comú)

Consideren que una comunicació feta divendres passat pot haver atacat el “dret de l’honor” dels membres de l’anterior govern

N’exigeixen la rectificació pública i demanen la dimissió dels “responsables implicats”

Els serveis jurídics dels partits de l’oposició Tots per Lloret, ERC-Lloret i Sumem Lloret estan “estudiant amb lupa el lamentable comunicat “ que el govern liderat per Adrià Lamelas (PSC) va emetre a principis de setmana a través dels canals institucionals oficials de l’Ajuntament de Lloret de Mar, també a les xarxes socials. A la comunicació, s’assegura que el consistori passa per una situació econòmica “complexa”, “molt delicada” i amb “greus desafiaments” com a conseqüència de “la gestió de l’anterior equip de govern”. I identifiquen l’origen d’aquesta situació en un seguit de punts que desglossen “vagamen”t.

A parer de Tots per Lloret, ERC-Lloret i Sumem Lloret la comunicació pot haver atacat “el dret de l’honor” dels membres de l’anterior executiu i es “reserven el dret a emprendre mesures legals per difamació, injúries i calúmnies”, atès, diuen que “fins i tot s’insinua que es van malversar fons públics i es fan servir informacions falses i no contrastades”.

Per això, exigeixen la rectificació pública immediata de les publicacions en qüestió i demanen la dimissió dels responsables implicats.

“Tot plegat forma part de l’estratègia comunicativa cínica i sense escrúpols del govern de Lamelas per desviar el focus del fet que aplicaran una pujada ferotge de les taxes i impostos municipals per a tots els lloretencs i lloretenques”. manifesten. En el comunicat dels tres grups de l’oposició apunten que l’IBI “apujarà un 11,5%; el clavegueram, un 94%; l’aigua, un 17%, i un llarg etcètera. La falta de capacitat de gestió de l’actual executiu la pagarem tots i cadascún dels habitants de Lloret de Mar, i intentar responsabilitzar-ne l’anterior govern és caure encara més baix”.

Asseguren, així mateix, que “tot plegat forma part de l’estratègia comunicativa cínica i sense escrúpols del govern de Lamelas per desviar el focus del fet que aplicaran una pujada ferotge de les taxes i impostos municipals per a tots els lloretencs i lloretenques”.

Factures pendents?

“El primer aspecte a què es refereix el comunicat municipal és a un conjunt de “factures pendents de pagament” relatives al 2022; dues d’Endesa (de 48.298,19 euros i 427.387,92€, respectivament) i una d’Iberdrola (de 37.666,02 euros). Es tracta d’una informació rotundament falsa. Són factures que es van pagar el 10 de març de 2023, incloses a les despeses previstes als Pressupostos del 2023 aprovats a finals de l’any passat”, continua la nota feta pública.

Manifesten així matiex que no hi ha cap deute amb l’Agència Catalna de Residus. “No hi ha deute ni, en cap cas, està en risc la recollida i tractament de residus a Lloret de Mar”, diuen.

També es refereixen en la nota al sistema de control de la temperatura de la Biblioteca i es pregunten com és que “les institucions europees concedeixen recursos econòmics per valor de 13 milions, sí ’tant catastròfica és la situació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia