Política

Les JERC s'escalfen

ERC s'ha convertit en una olla a pressió i bull amb el procés d'eleccions internes. Les JERC intentaven mantenir el cap fred, però no se n'han sortit. S'estan escalfant. Aquesta setmana, prop d'un centenar de militants de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya i del País Valencià s'han revoltat contra el seu portaveu nacional, Gerard Coca, i han signat un manifest en què es queixen de la pèrdua de la neutralitat que s'havia pactat. Fins aquest dijous al vespre, hi consten 90 adhesions amb nom i cognom i 4 d'anònimes.

Coca i altres membres de la direcció nacional van assistir dissabte, a l'Hospitalet de Llobregat, a l'acte central de la candidatura de Joan Puigcercós i Joan Ridao, Gent d'Esquerra, i Coca va pujar a l'escenari per intervenir. El mateix va fer Anna Peña, portaveu de les joventuts al País Valencià. I unes hores després, aquesta participació era reflectida en una crònica publicada a la pàgina web de la Gent d'Esquerra. "Les JERC també han volgut ser-hi [a l'acte] amb una representació de la seva direcció nacional i les intervencions del seu portaveu nacional, Gerard Coca, que ha donat suport a la candidatura, així com la portaveu de les JERPV, Anna Peña", deia el principi del tercer paràgraf del text.

El Consell Nacional de les JERC, reunit el 26 d'abril a Alacant, va elaborar un document en què es feia una "crida a tota la militància d'Esquerra, i especialment a les candidatures, a actuar amb maduresa, responsabilitat i lleialtat durant tot el procés congressual". A més, segons els revoltats ara, Gerard Coca va manifestar que "les JERC, com a organització, no havien de posicionar-se ni interferir en aquest procés".

Pels 91 signants del manifest, titulat Per la recuperació de la dignitat a les JERC, Coca va trair dissabte l'esperit del pacte que tenien les Joventuts. En aquest sentit, consideren significatiu que l'endemà de la publicació de la primera crònica de l'acte de Puigcercós el text fos retocat per suavitzar el paper de Coca, ja que el malestar ja havia començat a notar-se. La versió final va quedar en: "El jovent independentista també ha volgut ser present amb una nombrosa representació i les intervencions de Gerard Coca [sense esmentar-ne el càrrec], que ha donat suport a la candidatura, així com Anna Peña, del País Valencià".

Un portaveu dels impulsors del manifest assegura que el seu únic objectiu és "generar un debat serè" sobre el que està passant. El manifest té "data de caducitat si Gerard Coca rectifica i es disculpa amb la militància", cosa que la permanent nacional ha de decidir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.