Política

Ariel Sharon fa 80 anys en coma i amb el fill a la presó

L'exprimer ministre israelià Ariel Sharon fa avui 80 anys, més de dos anys després d'entrar en coma i un dia abans què el seu fill Omrí entri a la presó per finançament il·legal d'una campanya electoral del seu pare.

"La situació de Sharon continua estable, no hi ha cap canvi en el seu estat mèdic", ha informat una portaveu de l'hospital Sheva, a la localitat israeliana de Tel Hashomer, on atenen l'excap de govern. Segons aquesta font, la vida de Sharon s'allargarà "tant com Déu vulgui".

Membres de la seva família han declarat al diari Yediot Aharonot que l'exprimer ministre ha experimentat una lleugera millora i que "és conscient del que l'envolta" i fins i tot "l'asseuen davant del televisor". Durant el dia, respira sense necessitar assistència mecànica.
L'expolític i exgeneral israelià, fundador del Partit Kadima, escissió del bloc nacionalista de dretes Likud el 2005, està en coma des que va patir una hemorràgia cerebral el 4 de gener del 2006.

El seu fill Omrí, exdiputat, va ser condemnat a set mesos de presó i al pagament d'una multa de 300.000 xéquels (uns 55.000 euros) després de ser declarat culpable d'acceptar donacions privades per a la campanya electoral dels seu pare dins del Likud el 1999 i de donar fals testimoni durant la investigació. En un principi la pena imposada va ser de nou mesos de presó i nou més de presó condicional, però poc després de posar-se malalt el seu pare el Tribunal del Districte de Tel Aviv va retallar el període de presó a set mesos en considerar la situació familiar.

"Pago el preu. No tinc remordiments. No demanaré cap indult. No vaig al patíbul, vaig a la presó", ha dit recentment Omrí a un dels seus amics sobre un expedient judicial en què tots els analistes van atribuir la responsabilitat al seu pare. Segons aquesta teoria, Omrí, que complirà condemna en una presó oberta per a delinqüents de coll blanc, es va fer responsable dels càrrecs per no perjudicar la carrera de qui ja era primer ministre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.