Política

Ucraïna

S’estavella un avió amb 10 passatgers a Rússia, entre els quals figuraria Prigojin

Un avió privat Embraer es va estavellar ahir, dimecres, a la regió russa de Tver amb 10 passatgers a bord, entre els quals figuraria el cap del grup de mercenaris russos Wagner, Ievgueni Prigojin, segons va informar l’agència d’aviació civil Rossaviatsia a mitjans locals.

Rossaviatsia va precisar que en la llista de passatgers hi havia el nom i cognoms de Prigojin, que va protagonitzar al juny una rebel·lió armada contra el Kremlin.

“Segons dades preliminars, tots els que anaven a bord haurien mort”, segons van informar fonts del Ministeri per a Situacions d’Emergència rus.

Altres fonts, però, haurien explicat que només s’haurien trobat vuit dels 10 cossos que teòricament haurien d’haver pujat a l’avió abans d’enlairar-se.

El grup de mercenaris Wagner es va rebel·lar contra Rússia a finals de juny després d’haver estat repetidament crític amb l’estratègia del Ministeri de Defensa a Ucraïna i d’haver acusat l’executiu rus de deixar els seus homes desemparats i sense recursos per lluitar.

La revolta es va aturar amb un acord amb el Kremlin, que permetia al líder de Wagner establir-se a Bielorússia i anunciava que no hi hauria processaments per l’aixecament. Els paramilitars insurrectes van arribar a ocupar la ciutat de Rostov del Don, que té prop d’un milió d’habitants, i van iniciar una marxa cap a Moscou. Amb la mediació del president bielorús, Aleksandr Lukaixenko, finalment van accedir a fer mitja volta quan eren a uns 200 quilòmetres de la capital russa. Prigojin va justificar llavors la reculada per evitar un “bany de sang”. Posteriorment, va assegurar que el seu objectiu no era “enderrocar” el govern rus.

Recentment, el líder de Wagner havia reaparegut en un vídeo suposadament gravat a l’Àfrica.

Dia de la Bandera

Aquest accident ha coincidit en el temps amb la celebració ahir per segona vegada des de l’ocupació russa del Dia de la Bandera d’Ucraïna.

En aquesta celebració, els ucraïnesos adjudiquen a la seva ensenya nacional una importància especial a les zones atacades i ocupades pels russos com a emblema de la seva identitat nacional en perill, fins i tot amb el risc de persecució per part dels ocupants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Creix l’èxode de palestins mentre Israel avança cap a l’interior de Rafah

barcelona
guerra a europa

Deneguen el nou recurs de Trump contra l’ordre de silenci en el seu judici

barcelona
estats units

Cohen va gestionar xecs signats per Trump per a fer callar a Daniels

barcelona
estats units

Els EUA apugen els aranzels als cotxes elèctrics i plaques solars xineses

barcelona
Caucas

Geòrgia ignora les massives protestes i aprova la polèmica llei sobre els “agents estrangers”

Barcelona
rússia

Putin nomena com a assessors a ‘falcons’ partidaris de la guerra a Ucraïna

barcelona
rússia

Rússia posa en servei un míssil intercontinental d’emplaçament marítim

barcelona
política

Junqueras, disposat a continuar pilotant la “nova etapa” d’ERC

barcelona
país basc

El Parlament de Vitòria inicia la nova legislatura amb apel·lacions a un nou estatus

barcelona