Política

Otegi s’obre a votar a favor de la investidura de Sánchez

Demana “responsabilitat” a Junts i al PSOE

Recorda que Catalunya i Euskadi han votar en contra d’un govern del “bloc reaccionari”

Insta els socialistes a parlar “amb normalitat” de l’autodeterminació

El coordinador d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, s’ha obert a repetir el suport a una eventual investidura del socialista Pedro Sánchez com a president de l’Estat, aquesta vegada amb un vot a favor. Otegi ha recordat que la seva coalició ja va facilitar, abstenint-se, l’anterior investidura de Sánchez, i ha reiterat que en aquest cas “si cal votar-hi a favor”, EH Bildu, que compta amb sis diputats, hi està disposada, “sense posar-hi preu ni línies vermelles en públic”. En unes declaracions a Radio Euskadi recollides per Efe, Otegi ha anunciat que intentaran “evitar una repetició electoral”.

Otegi és conscient que la investidura “no depèn només d’EH Bildu”, i que caldrà recórrer a altres partits. En aquest sentit ha fet referència explícita a Junts i als seus set diputats. “Des del respecte a la decisió que adoptin a Junts, la meva reflexió és que a Catalunya, com a Euskadi, s’ha votat massivament per evitar un govern “del bloc reaccionari” format per PP i Vox. Per la qual cosa considera que “la prioritat dels dos pobles és aquesta”.

Per aquest motiu, ha demanat un “exercici de responsabilitat” a Junts, i també al PSOE, que, assegura, “ha de ser conscient que haurà de parlar amb normalitat sobre determinats afers”, fent referència a l’autodeterminació i al caràcter plurinacional de l’Estat. Com a conclusió, el líder basc ha demanat a les parts que “parlin poc en públic i molt en privat”.

Respecte a la petició de la Fiscalia perquè s’ordeni la cerca i captura de l’expresident Puigdemont, Otegi hi veu un “intent d’entorpir” un possible acostament entre PSOE i Junts ja que “a Espanya no hi ha independència judicial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia