Política

Feijóo anuncia contactes amb UPN, Coalición Canaria, PNB i Vox

El presidenciable del PP diu que els espanyols “no poden quedar-se atrapats en blocs i bloquejos ni permetre que el nostre país es balcanitzi”

El lider del PP i presidenciable al Congrés espanyol, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquesta tarda davant del a junta nacional de la formació que des d’aquest matí ha mantingut diferents contactes amb forces polítiques amb l’objectiu d’aconseguir un “govern estable” en les properes hores i ha assegurat que ja té el suport del líder d’UPN i que ha “obert el camí” de tenir-lo del representant de Coalición Canaria. Feijóo ha informat de la seva ronda de converses, que va començar ahir amb Pedro Sánchez, i que han continuat amb Vox, però també el president del PNB, que va obtenir cinc diputats, que li donarien el total dels 176 escons de la majoria absoluta. Feijóo ha assegurat que els espanyols “no poden quedar-se atrapats en blocs i bloquejos ni permetre que le nostre país es balcanitzi” amb una “coalició de perdedors” que “encara necessitaria més partits que mai” per aconseguir la investidura de Sánchez. El popular ha assegurat que Bildu i ERC ja “han anunciat que pujarien el preu pel suport” i, ha recordat que necessitarà Junts, “un partit liderat per un pròfug de la justícia espanyola”.

El popular ha reivindicat que en democràcia al’Estat espanyol “sempre ha format govern qui ha guanyat les eleccions”, ha reivindicat la victòria amb majoria absoluta al Senat i ha plantejat tres escenaris de futur: que governi el més votat, el bloqueig o que “tots els que han perdut explorin una majoria alternativa amb el suport explícit o tàcit de partits populistes i independentistes”.

Els dirigents del PP han fet pinya en públic amb el seu líder, tot i que en privat, segons explica EFE, posen en dubte la possibilitat de construir una majoria que porti a la Moncloa, cosa que conduiria a una repetició electoral oa un nou govern de Pedro Sánchez recolzat en les forces independentistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.