Política

Autocrítica de Botran: “No estem fent les coses bé”

El cap de llista de la CUP per Barcelona espera que “la part de l’independentisme que ha reivindicat l’autodeterminació la facin valdre” en cas d’investidura de Sánchez

No confia que una eventual repetició d’eleccions els permeti la remuntada: “Hem de fer molts deures”

El cap de llista de la CUP per Barcelona, Albert Botran, ha fet avui un exercici d’autocrítica després d’haver perdut els dos escons que la formació tenia al Congrés. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Botran ha indicat que la CUP no es vol “espolsar” les responsabilitats. “Alguna cosa no hem fet bé”, ha admès, i ha precisat que el partit “no ha sabut obrir el camí a una alternativa antifeixista, amb contingut independentista”. Aquesta proposta, ha continuat, “ha quedat desdibuixada per la forta polarització entre els dos blocs de PSOE i PP”.

Dins de la seva anàlisi, Botran ha recordat que “tot l’independentisme ha baixat en representació”, i que això vol dir que “no estem fent bé les coses”. Per aquest motiu, i preguntat pel que creu que hauria de fer Junts davant la investidura de Pedro Sánchez, el líder cupaire ha recordat que durant la campanya JxCat ha defensat el respecte a l’autodeterminació del poble català, i que “si una part de l’independentisme ha parlat en aquests termes, espero que ho facin valdre”.

A nivell personal, Botran ha volgut valorar que sense haver d’anar al Congrés, podrà compartir més temps amb la seva família: “La gent no s’adona de la dimensió personal que significa anar a Madrid, en termes d’exposició pública i hostilitat”. Per aquest motiu, ha retret als que “diuen que hi som per diners”, que “no tenen ni la més remota idea del motiu pel qual hi som”.

Finalment, Botran no creu que la situació actual sigui reversible, i que “una carambola com una eventual repetició electoral” permeti una remuntada de la CUP. “Hem de fer molts deures”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.