Política

estats units

El Suprem dels EUA també acaba amb el pla de Biden per cancel·lar el deute estudiantil

L’alt tribunal de majoria conservadora també falla contra una llei de l’estat de Colorado destinada protegir la comunitat LGTBI+ de la discriminació en els negocis

L’endemà d’haver tombat la discriminació positiva per entrar a les universitats, el Tribunal Suprem dels Estats Units, de majoria conservadora, ha colpejat aquest divendres una de les principals iniciatives educatives de l’Administració Biden, informa la premsa local.

Els sis magistrats conversadors han bloquejat contra el criteri dels tres progressistes, el pla de la Casa Blanca per alleugerir part del deute estudiantil de milions d’universitaris davant les dificultats econòmiques derivades de la pandèmia.

El pla va ser recorregut per fiscals generals de diversos estats republicans i, ara, el Suprem, els ha donat la raó. En la sentència, escrita pel president del tribunal, John Roberts, els magistrats donen la raó a l’estat de Missouri, que va argumentar que la mesura de cancel·lació del deute afectaria els ingressos de l’ens estatal que gestiona els préstecs estudiantils.

Aquest no ha estat l’únic dictamen emès aquest divendres pel Suprem nord-americà. Els magistrats de l’alt tribunal dels Estats Units també han fallat contra una llei de l’estat de Colorado destinada a protegir la comunitat LGTBI+ de la discriminació per part de negocis. La majoria conservador del Suprem permet a la dissenyadora Lorie Smith negar els seus serveis als qui es casin amb persones del mateix sexe, la qual cosa suposa un revés important als drets de la comunitat LGTBI+. La dissenyadora va denunciar a l’estat de Colorado el 2016 amb la intenció d’aconseguir una excepció a la llei de drets civils estatal per oferir únicament serveis a parelles heterosexuals. Lorie Smith defensava que ningú podia obligar-la en virtut de la llibertat d’expressió recollida en la Primera Esmena de la Constitució dels Estats Units. El Suprem, gràcies a la majoria conservadora de sis contra tres, li dona ara la raó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia