Política

Goikoetxea es nega a confirmar al jutge els plans que li atribueix la Guàrdia Civil

Terrorisme

Arkaitz Goikoetxea admet que pertany a ETA i que actuava a les ordres directes de Txeroqui, el suposat cap dels comandos de l'organització, però davant del jutge Baltasar Garzón no ha confirmat cap dels plans que la Guàrdia Civil li atribuïa, com el de segrestar el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska i un regidor socialista d'Ei bar. Fonts de la Guàrdia Civil havien filtrat, durant els dies d'incomunicació del detingut, que el mateix Goikoetxea havia explicat quins eren els seus objectius. Tanmateix, cap d'aquests suposats detalls han sigut ratificats per Goikoetxea davant del magistrat Garzón quan ha arribat el moment de la declaració judicial, a l'Audiència Nacional.

Hores abans de la declaració de Goikoetxea davant Garzón, el departament d'Interior del govern basc ha assegurat que ETA volia atemptar a Getxo contra la Ertzaintza, "objectiu prioritari d'ETA", segons un comunicat oficial. Seguint aquesta tesi, els terroristes pretenien atacar a finals d'aquest mes una furgoneta de la policia basca.

Entre els detinguts d'aquesta setmana, a més de Goikoetxea, considerat el cap del comando, hi ha la seva companya sentimental, Maialen Zuazo Arruekoetxea i Ana Isabel Prieto Furundarena. També Íñigo Gutiérrez Castillo i Mikel Saracho Moro, que van ser arrestats a Getxo on, segons la Guàrdia Civil, es planejava un atac de grans dimensions i que ara es relaciona amb la intenció dels terroristes d'atemptar contra la furgoneta de l'Ertzaintza.

La desarticulació del comando Biscaia va continuar aquest divendres a Dijon amb l'arrest per part de la policia francesa d'Ecija, considerat mà dreta de Txeroki, i Olga Gómez Arambilez, de la qual se sospita que va ser una de les encarregades de fer el seguiment de Benjamín Atutxa, un regidor socialista que segons la policia ETA volia segrestar i matar, seguint el precedent de Miguel Ángel Blanco.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.