Política

Els dos detinguts diumenge són els autors de l'atemptat a la T-4

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat avui en roda de premsa que els dos presumptes etarres detinguts diumenge a Arrasate, Igor Portu i Martín Sarasola, així com un altre fugit, Mikel San Sebastián, són els autors materials de l'atemptat contra la T-4 de l'aeroport de Barajas, que va provocar dos morts el desembre del 2006.

Rubalcaba ha indicat que els dos detinguts, juntament amb els fugits Mikel Sansebastián i Joseba Iturbide, constituïen un comando, que havia format el dirigent etarra José Antonio Aranibar, detingut quan anava a col·locar un cotxe bomba la primavera passada.

La captació per la banda
Aranibar primer va captar el 2001 Sarasola, que va captar els altres tres. Són operatius a partir del 2004, moment en què van començar a passar persones, i després introduïen armes i explosius. El 2005 passen a ser operatius del tot, fan operacions pel seu compte i cometen diversos atemptats.

Rubalcaba ha explicat que les proves que han trobat avalen les dades de la Guàrdia Civil sobre les circumstàncies de la detenció del presumpte etarra Igor Portu. El ministre ha citat l'informe del forense de l'Audiència Nacional referit a Martín Sarasola, que reconeix que no hi ha hagut maltractaments. L'informe diu també que les seves lesions són compatibles amb maniobres d'una detenció violenta.

Un nou atemptat
L'escamot desarticulat després de les detencions d'Igor Portu i Matin Sarasola preparava un atemptat amb cotxe bomba prop d'un centre comercial de la zona d'Azca, centre neuràlgic de negocis de Madrid.

L'atemptat s'estava preparant per unes dates molt pròximes.

El ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, considera que l'escamot format pels dos detinguts i dos membres que encara no s'han pogut detenir, Mikel Sansebastián i Joseba Iturbide, era un grup molt actiu i 'clandestí'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.