Política

La Guàrdia Civil troba 125 kg de components explosius en un amagatall a Osca

La Guàrdia Civil ha trobat 125 quilos de components explosius, pentrita, una dotzena de detonadors i temporitzadors en un amagatall a Osca, segons han informat fonts del ministeri de l'Interior.

En concret, els agents han trobat 107 quilos de nitrat distribuïts en 63 bosses d'1,7 kg cadascuna; 18,9 quilos de pols d'alumini distribuïts en 63 bosses de 0,3 kg cada una i 83 grams de pentrita. A més, hi havia cinc temporitzadors, 12 detonadors, vuit rotllos de cordó detonant de 2 metres de longitud i un rotllo de cordó detonant d'1,5 metres de longitud.

Segons indica el ministeri de l'Interior en un comunicat, la Guàrdia Civil està analitzant el material confiscat, que estava distribuït en tres bidons. Tot aquest material serà exposat als mitjans de comunicació a la seu de la Comandància de la Guàrdia Civil de Guipúscoa a les 11 hores.

La troballa d'aquest amagatall ha estat possible gràcies a les investigacions desenvolupades per la Guàrdia Civil després de trobar un croquis en possessió d'un dels dos presumptes etarres detinguts diumenge passat, segons va informar ahir el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba.

En roda de premsa, el ministre ha precisat que en el moment de les detencions, quan el Grup Antiterrorista Rural (GAR) de la Guàrdia Civil va demanar als presumptes terroristes que obrissin unes motxilles per comprovar-ne el contingut, aquests s'hi van oposar i van començar a fugir. Quatre membres del GAR van córrer darrere dels presumptes terroristes, es van abalançar sobre ells i van procedir a detenir-los, per a la qual cosa van haver d'"utilitzar la força".

El ministre també ha informat que els dos presumptes etarres detinguts "no actuaven sols" i "en principi" és probable que es tracti d'"un comando". "Fa tota la impressió que estem davant d'un comando", ha indicat Rubalcaba, que ha afegit que "la resta els estan buscant" les forces de seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dinamarca

La primera ministra danesa és agredida al centre de Copenhaguen

Barcelona
Rússia

Putin s’obre a revisar la doctrina nuclear per la pressió d’occident

Barcelona
política

Final de campanya a la cerca del vot útil i amb un ull al Parlament

barcelona
estat espanyol

Nova querella contra Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ONU inclou Israel entre els països que perjudiquen els nens als conflictes

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ocupa tot el corredor de Filadèlfia des de Kerem Shalom fins al mar

Barcelona
Estats Units

Biden creu que els soldats que van lluitar contra Hitler ara voldrien aturar Putin

Barcelona
guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

barcelona
regne unit

Sunak demana disculpes per haver marxat de la cerimònia del Dia D

barcelona