Política

Un jutjat de Sant Sebastià obre diligències prèvies per les lesions d'Igor Portu

El jutjat de guàrdia de Sant Sebastià ha obert diligències prèvies per les lesions del presumpte membre d'ETA Igor Portu, detingut ahir en Arrasate i ingressat a la UCI de l'Hospital Donostia, a causa de l'l'informe emès pel centre de Sant Sebastià.

El detingut va relatar a la seva arribada a l'hospital, a les 03:55 hores d'aquesta matinada, que havia estat "colpejat amb punys i puntades a la cara, el tórax i l'abdomen", mentre que fonts oficials han informat que les lesions es van produir durant l'arrest, ja que el presumpte etarra va oposar resistència.

Del Olmo ordena l'obersavació d'un metge
En el moment de la detenció, la Guàrdia Civil va comunicar al jutge de guàrdia de l'Audiència Nacional, Juan Del Olmo, que havien hagut d'emprar la força per a reduir a un dels detinguts. Així, el jutge de l'Audiència va ordenar a un metge que revisés l'estat del presumpte membre d'ETA Igor Portu abans que fos ingressat a l'Hospital Donostia.

Portu va ser detingut ahir a Arrasate-Mondragón (Guipúscoa) al costat de Martín Sarasola en un control establert pels Grups Antiterroristes de la Guàrdia Civil. En el moment de la detenció els joves portaven, embolicats en paper de plàstic, dos revòlvers, que aparentment els havien estat subministrats recentment.

Van usar la força en la detenció
Segons van indicar les fonts, després de detenir els dos presumptes membres d'ETA, la Guàrdia Civil va donar avís al jutge Del Olmo, encarregat del cas a l'Audiència Nacional i que estava de guàrdia, per informar-lo que havien hagut d'usar la força contra un dels arrestats per procedir a la seva detenció.

El jutge Del Olmo va fer que el metge de guàrdia al jutjat de Sant Sebastià examinés els dos detinguts. Després de revisar el seu estat, el metge va comunicar al jutge que un d'ells estava en condicions de viatjar a Madrid, mentre que l'altre tenia lesions, motiu pel qual era convenient ingressar-hlo. D'aquesta manera, el magistrat va ordenar l'ingrés de Portu en un hospital i el trasllat a Madrid de Sarasola, que ja és a les dependències judicials de l'institut armat a la capital.

Està previst que els dos detinguts, o almenys el que ja és a Madrid, passin a declarar dijous, encara que la detenció es podria prorrogar i, per tant, es podria retardar la seva declaració fins dissabte. En qualsevol cas, no declararien davant Del Olmo, que està de vacances, sinó davant el jutge Fernando Grande-Marlaska, que el substituirà en el cas.
Acusació de tortura
Aralar ha afirmat en un comunicat que "l'ingrés a l'UVI durant la nit pasada del veí de Lesaka mostra una vegada més que les forces de seguretat de l'Estat segueixen torturant". La formació nacionalista sosté que "resulta inadmissible que aquestes pràctiques se segueixin portant a terme a les comissaries davant de la permissivitat dels responsables polítics".

El presumpte integrant de l'organització terrorista va ingressar al centre hospitalari minuts abans de les quatre del matí, acompanyat de la policia i "caminant, conscient i orientat".

Reunió al Parlament
Per la seva banda, Nafarroa Bai, coalició integrada per Aralar, EA, PNV i Batzarre, ha sol·licitat la reunió urgent de la mesa i la junta de portaveus del Parlament de Navarra per tractar la situació en què està Igor Portu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Europa

Macron anuncia l’enviament d’instructors francesos a Ucraïna

Barcelona
Dinamarca

La primera ministra danesa és agredida al centre de Copenhaguen

Barcelona
Rússia

Putin s’obre a revisar la doctrina nuclear per la pressió d’occident

Barcelona
política

Final de campanya a la cerca del vot útil i amb un ull al Parlament

barcelona
estat espanyol

Nova querella contra Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ONU inclou Israel entre els països que perjudiquen els nens als conflictes

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ocupa tot el corredor de Filadèlfia des de Kerem Shalom fins al mar

Barcelona
Estats Units

Biden creu que els soldats que van lluitar contra Hitler ara voldrien aturar Putin

Barcelona
guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

barcelona