Política

‘Catalangate’

Defensa obre el ventall de sospitosos del ciberespionatge

El departament de Margarita Robles recorden que no només el CNI pot tenir el sistema Pegasus

Fonts del ministeri apunten que hi ha cossos policials, fins i tot autonòmics, que el podrien utilitzar

El ministeri espanyol de Defensa ha ampliat aquest dimecres el ventall de possibles autors del ciberespionatge massiu amb el sistema Pegasus, el ja anomenat Catalangate.

Fonts del departament que dirigeix Margarita Robles han assegurat als passadissos del Congrés que malgrat que aquest és un sistema que només poden adquirir els Estats, dins d’Espana “no només el pot tenir el CNI”. Les fonts han suggerit així la possibilitat que el puguin utilitzar altres cossos de seguretat com la Policia Nacional, la Guàrdia Civil o fins i tot les policies autonòmiques.

Les mateixes fonts han puntualitzat que en la seva última intervenció a la sessió de control al govern del Congrés, la titular de Defensano ha “justificat” l’espionatge, sinó que ha “constatat” que a Catalunya hi havia hagut un intent de trencar la legalitat.

Robles ha rebut aquest dimecres novament les crítiques de bona part de l’arc parlamentari. Ha estat especialment incisiu el portaveu del PNB, Aitor Esteban, que li ha preguntat “on està la magistrada progressista” que era Robles al seu dia i que no hagués permès una vulneració de drets com la que implica el ’Catalangate’.

La ministra s’ha cenyit al guió de les últimes jornades i ha negat cap irregularitat en l’actuació del CNI, però se n’ha sortit en l’últim torn de rèplica a la pregunta formulada per la diputada de la CUP Mireia Vehí. “Què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució, declara la independència, talla les vies públiques o està tenint relacions amb dirigents polítics d’un país que està envaint Ucraïna?”, ha plantejat Robles.

La resposta ha estat ràpidament interpretada com una defensa de la ministra a l’espionatge a l’independentisme. La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras ha dit que Robles “s’ha delatat” defensant l’espionatge a l’independentisme.

“El govern espanyol porta més d’una setmana evitant la qüestió i amb el discurs molt après, però avui Robles a la quarta pregunta s’ha delatat justificant l’espionatge a l’independentisme, i per tant és un escàndol i exigim que avui més que mai s’investigui”, ha reclamat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Alemanya

Augmenta la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La Junta Electoral avisa que els acampats no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA
índia

L’oposició índia celebra com un triomf la llibertat sota fiança d’un líder detingut

barcelona
Guerra a Gaza

Tanquen la seu de l’Unrwa a Jerusalem Est després de dos atacs seguits

Barcelona

La CUP defensa fer fora “les forces d’ocupació” de Sant Climent Sescebes

SANT CLIMENT SESCEBES
Nacions Unides

Una aclaparadora majoria de l’Assemblea General demana la integració plena de Palestina a l’ONU

Barcelona
GIRONA

Veray demana el vot als indecisos per evitar una govern independentista

GIRONA