Política

Alsina intentarà “maximitzar” l’impacte del cas

La consellera d’Acció Exterior es reuneix amb Puigdemont

Els afectats pel Catalangate donen forma a les querelles

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, va viatjar ahir a Brussel·les per alertar sobre el Catalangate i mostrar el seu suport a l’expresident Carles Puigdemont per l’espionatge al seu entorn que va revelar Citizen Lab. En una reunió amb el líder de Junts, tots dos van examinar com podrien plegats “maximitzar” l’impacte internacional d’aquest escàndol.

“Molts cops veiem que la reacció del govern espanyol depèn directament de la pressió internacional que rep”, va subratllar ahir Alsina, que va recordar que el president Pedro Sánchez va anunciar els indults quan l’Assemblea del Consell d’Europa estava a punt de votar un demolidor informe que criticava obertament la causa contra el procés.

Mentre els afectats pel Pegasus continuen preparant les querelles per defensar-se als tribunals dels estats europeus on haurien estat víctimes de la infiltració, la conselleria d’Acció Exterior, en mans de Junts, vol fer tot el soroll possible a les institucions europees i altres instàncies internacionals per forçar l’executiu del PSOE-Podem a retre comptes pel presumpte espionatge de l’Estat espanyol a la cúpula independentista catalana. “És important que tots actuem de forma coordinada”, va afegir Alsina en una atenció als mitjans a la sortida del Parlament Europeu.

A part de veure Puigdemont, la consellera es va reunir amb membres de l’Aliança Lliure Europea, el partit on hi ha ERC, al Comitè de les Regions. També va traslladar la seva preocupació al secretari general de la Federació Internacional de Periodistes, Anthony Bellanger, i al director de la secció belga francòfona d’Amnistia Internacional, Philippe Hensmans. Tanmateix, no va mantenir cap reunió amb dirigents de les institucions de la UE.

Alsina va ser crítica amb la reacció que ha tingut fins ara la UE. “No pot ser que apunti a Polònia i Hongria quan hi ha una vulneració de drets flagrant i que giri la cara cap a un altre costat quan es tracta d’Espanya”, es va queixar. Sense pronunciar-se explícitament sobre el Catalangate, el Parlament Europeu va decidir la setmana passada oferir un servei per revisar si els mòbils dels eurodiputats estan infectats per Pegasus. Els membres independentistes de la cambra van ser espiats amb aquest programa, segons Citizen Lab.

LA FRASE

Molts cops veiem que la reacció del govern espanyol depèn de la pressió que rep de fora
Victòria Alsina
consellera d’acció exterior


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona