Política

política

Alsina retreu a l’Estat el retard per oferir als diputats del Congrés revisar el seu mòbil

La consellera d’Acció Exterior ha rebut la preocupació d’institucions d’Àustria i Eslovàquia pel Catalangate

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, retreu a l’Estat espanyol el retard en oferir als diputats del Congrés poder revisar si tenen els telèfons mòbils infectats amb Pegasus, quan Europa ja fa dies que hi ha posat fil a l’agulla per investigar i protegir els membres de l’Eurocambra. La consellera retreu en declaracions a l’ACN que “mentre Europa reacciona com hauria de reaccionar”, el Congrés ha anat tard, “tenint en compte que molts dels espiats tenien mòbils dels paquets institucionals” que es dona als electes. Alsina ho ha dit en el darrer dia de la seva gira de quatre dies per l’Europa Central, on ha constatat la preocupació de les institucions amb qui s’ha reunit pel ’Catalangate’.

“Fa cinc dies que es va fer públic i es va confirmar aquest cas d’espionatge massiu sense precedents, i Europa l’endemà, en una primera reunió de la comissió que s’ha creat per investigar tot allò vinculat a Pegasus, ja deia que s’havia d’investigar i s’oferia als europaralmentaris que es revisessin els seus telèfons”, ha recordat Alsina. Una acció, diu la consellera, per garantir que “els seus drets polítics més fonamentals no estiguin vulnerats”.

En aquest sentit, lamenta el retard amb què actua l’Estat davant d’un cas que afecta diferents membres del Congrés. “Es confirma que el que hauria de passar, passa a fora, però no a Madrid”, retreu.

Alsina tanca avui un viatge de quatre dies per Àustria i Eslovàquia.“En totes les reunions ens han preguntat pel conflicte català amb l’Estat espanyol i han posat sobre la taula la preocupació que tenen tant des d’Àustria com des d’Eslovàquia pel cas d’espionatge massiu”, ha assenyalat la consellera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona