Política

El ‘Catalangate’, a l’editorial del ‘The Washington Post’

El rotatiu nord-americà qualifica el ‘Catalangate’ de violació “flagrant” de llibertats civils

Lamenta que algunes democràcies del món actuïn de la mateixa manera que “règims autoritaris”

El diari nord-americà The Washington Post ha publicat aquest divendres un editorial en què es fa ressò de l’espionatge massiu a través del programari Pegasus a 65 persones vinculades a l’independentisme català, entre els quals quatre presidents de la Generalitat.

Amb el títol Democracies shouldn’t surrender to a future of limitless surveillance el rotatiu parla sobre el reportatge de la revista The New Yorker que dilluns va publicar l’espionatge conegut com a Catalangate. defensa que aquest ’software’ hauria de ser utilitzat “de forma responsable” pels estats i lamenta que algunes democràcies del món actuïn de la mateixa manera que “règims autoritaris”. “Cal condemnar-ho”, insisteix el diari. En el mateix escrit, el Washington Post insta els països democràtics a “no rendir-se a un futur de vigilància il·limitada” i els emplaça a lluitar “per un futur millor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia