Política

L’Eurocambra revisarà mòbils arran de Pegasus

El Parlament Europeu ofereix aquest servei després de les revelacions del Citizen Lab sobre el ‘Catalangate’

El Parlament Europeu revisarà si els eurodiputats tenen instal·lat el sistema d’espionatge Pegasus en els telèfons mòbils. Tres dies després que Citizen Lab revelés que més d’una seixantena de polítics independentistes, entre ells eurodiputats, van ser espiats, la presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, i el secretari general de la institució, Klaus Welle, han posat aquest servei a disposició de tots els membres.

Segons va avançar elDiario.es i va confirmar El Punt Avui, Metsola i Welle van enviar ahir a la tarda un correu electrònic als parlamentaris per informar d’aquesta decisió. “Ens complau anunciar el llançament d’un nou servei per als membres, que ofereix la possibilitat de revisar els vostres telèfons mòbils per buscar possibles instal·lacions de programari espia Pegasus”, diu el correu, que en cap cas menciona que els mòbils d’alguns membres catalans l’Eurocambra ja han estat infectats pel programa d’espionatge israelià i que van haver de recórrer a una organització al Canadà per investigar-ho. Tant Metsola com Welle són de l’esfera popular, però s’han vist obligats a reaccionar.

Tots els eurodiputats independentistes, directament o indirecta, s’han vist afectats pel Catalangate. Citizen Lab va constatar que els d’ERC, Diana Riba i Jordi Solé, els van espiar amb Pegasus quan ja eren membres del Parlament Europeu. A Toni Comín abans d’agafar l’acta i, en el cas de l’expresident i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, al seu entorn més proper (ja feia anys que desconfiava de l’espionatge). En la trama destapada, fins i tot hi ha un assistent que treballa per a l’eurodiputada Clara Ponsatí.

“Espiar-nos a nosaltres és espiar a tot el Parlament Europeu”, va alertar dimarts Riba a la nova comissió parlamentària per investigar el cas Pegasus, que genera inquietud per l’ús que se’n podria estar fent a l’Estat espanyol, però també a Polònia, Hongria, Grècia, Bèlgica i molts altres països de la Unió Europea.

Nou servei

Pel que diu el correu electrònic, el nou servei estarà a disposició dels 705 membres de l’Eurocambra. La verificació s’haurà de fer “amb la presència del propietari del telèfon” i la durada de l’anàlisi podria durar fins a 30 minuts. No queda clar si els assessors i la resta de personal que treballa a la institució podrà revisar el seu mòbil com els eurodiputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona

El PSC vol augmentar el parc d’habitatge públic a comarques gironines

girona

Veray (PP): “socialisme i separatisme són inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona