Política

Demanen la compareixença de Sánchez al Congrés pel ‘Catalangate’

ERC, Junts, PDeCAT, CUP, Bildu, BNG, Més País i Compromís també reclamen les compareixences de Marlaska, Robles i quatre càrrecs més

ERC, JxCat, el PDeCAT, la CUP, EH Bildu, el BNG, Més País i Compromís han demanat la compareixença del president espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés perquè doni explicacions sobre el ’Catalangate’. Els vuit partits han registrat diverses peticions de compareixença per l’espionatge a una seixantena de polítics i membres de la societat civil catalana amb el programari Pegasus. Els socis d’investidura també reclamen que compareguin el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, i altres càrrecs entre els quals la directora del CNI, Paz Esteban.

El motiu de la sol·licitud és retre comptes “del coneixement i de les mesures que es prendran en relació amb l’espionatge i intromissió a través del programari maliciós Pegasus i Candiru a representants polítics, activistes, advocats, periodistes, institucions i els seus familiars”.

La sol·licitud de compareixença de Sánchez és al ple de la cambra baixa mentre que la resta és en comissions parlamentàries -les d’Interior i Defensa-. A banda del president espanyol i els dos ministres, els vuit partits reclamen quatre compareixences més.

Els socis demanen que comparegui el director del gabinet de Sánchez, Óscar López; la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez; el director general de Seguretat Nacional, Miguel Ángel Ballesteros, i la directora del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Paz Esteban.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona