Política

CRISI A L'AJUNTAMENT

L'alcalde de Massanes fa fora el PSC del govern

Jordi Porta (CiU) recorda que ja havia dit que ho faria i la setmana vinent n'explicarà els motius

Els socialistes l'acusen de ser un “mentider”

L'alcalde de Massanes, Jordi Porta (CiU), ha fet fora de l'equip de govern els dos regidors del PSC i haurà de governar a partir d'ara en minoria amb només tres regidors dels set que formen el consistori. L'alcalde va prendre aquesta decisió dijous i ahir no va voler fer declaracions a aquest diari, però va reconèixer l'expulsió dels socialistes. “Ja vaig dir que ho faria”, va recordar. Porta té previst explicar-ne els motius en roda de premsa la setmana vinent. Porta ha ofert al regidor d'ICV, Pere Fernández, que entri al govern, però aquest hauria declinat l'oferiment.

L'expulsió dels regidors socialistes es veia venir des de feia temps, ja que els enfrontaments i els desacords entre CiU i el PSC eren evidents i es despatxaven en públic. La regidora socialista Trinidad Godoy havia arribat a dir de l'alcalde el mes de juny passat que era un “fals”. Precisament, Godoy ahir mateix va assenyalar que oficialment no els havien dit res, però que ja estaven assabentats de l'expulsió. Godoy va opinar que el motiu de l'expulsió va ser un enfrontament en l'últim ple municipal. “En l'últim ple, l'alcalde va dir una mentida i vam fer veure a la gent que és un mentider”, va asseverar la regidora socialista. Aquest tema estaria relacionat, segons Godoy, amb una plaça vacant d'administrativa a l'Ajuntament. “Se li va preguntar si entre les cinc persones seleccionades hi havia la cosina de la seva dona i va dir que sí, i això era mentida”, va afirmar Godoy, que també va acusar Jordi Porta de pensar que “estem en temps de Franco”.

Ara, CiU, previsiblement, haurà de governar en minoria, amb els grups del PSC, IpM i ICV a l'oposició.

LA XIFRA

3
regidors té el grup de CiU en un consistori amb set edils. A partir d'ara haurà de governar en minoria


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.