Política

Els comuns afirmen que si són forts hi haurà nou tripartit

Es vanten d’haver eliminat vets encreuats entre el PSC i ERC al Congrés i a Barcelona

Albiach veu “deriva trumpista” a JxCat

“L’única alternativa real, possible”, a un pacte independentista és un “govern d’esquerres”, i els comuns són els únics que ho poden garantir. La candidata de Catalunya En Comú-Podem, Jéssica Albiach, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van coincidir en l’acte virtual de campanya d’ahir en l’argumentació que la fórmula actual del govern català està “esgotada”, però que qualsevol altra opció implica que el seu espai es faci fort a les urnes. “Si obtenim un bon resultat el 14-F, farem possible el canvi que Catalunya mereix, tindrem un pacte d’esquerres al govern de la Generalitat”, proclamava Albiach, que està “convençuda” de poder repetir al país la cooperació que de facto ja mantenen amb els socialistes i ERC en les línies polítiques mestres tant a l’Estat com a l’Ajuntament de Barcelona, on les tres forces han acordat els últims pressupostos aprovats.

“Ara s’exclouen els uns als altres, però això no és veritat: si tenim força, aquests vets encreuats es poden superar”, es vantava Colau, que lamentava que els dos partits facin una campanya “ancorada exclusivament en clau nacional”. Segons ella, el govern d’ara és “incapaç” de liderar cap sortida a la crisi múltiple causada per la Covid-19, però també avisa que per trencar la situació de “bloqueig” no serà important qui guanya en vots, sinó “qui té la capacitat de diàleg” per generar pactes amplis i formar un executiu “sòlid”.

Albiach reivindicava que la seva formació està “preparada” per governar, i es promovia per fer-ho per canviar les maneres i “deixar enrere la confrontació i apostar per negociació i diàleg”, tot i que no feia cap referència, això sí, ni a l’amnistia, ni a la monarquia ni a l’autodeterminació. Mantenint el discurs equidistant, la candidata lamentava que el PSC “jugui a despistar”, perquè va “a la caça” del vot de Cs, i alhora criticava ERC per la insistència en una “fórmula que ha fracassat”, la del “desgovern de Junts per Catalunya”, un partit que presentava com una “dreta independentista que té una deriva cada vegada més trumpista”.

També van intervenir en l’acte la cap de llista a Girona, Rosa Lluch, que instava a recuperar l’escó a la demarcació per poder “ser decisius”, i el número 2 a Barcelona, Joan Carles Gallego, que va lamentar els “anys perduts” pel govern per fer, per exemple, política industrial, i convidava a comparar l’acció de la ministra Yolanda Díaz amb la del conseller de Treball, Chakir el Homrani.

LES FRASES

La gent d’esquerres no entendria que, per la incapacitat d’arribar a acords, es repetís el desgovern de JxCat
Jéssica Albiach
candidata d’en comú podem
Alguns que avui es veten entre si han deixat de mirar a les dretes respectives perquè nosaltres teníem força
Ada Colau
alcaldessa de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia