Política

El Camp Nou serà un dels col·legis electorals de la consulta sobre la independència a Barcelona

La junta del club blaugrana va acordar ahir adherir-se a la iniciativa

La consulta de Barcelona tancarà el cercle que es va iniciar a Arenys de Munt el 13 de setembre de l'any passat i la Coordinadora Nacional vol que sigui un final de traca i mocador. És per això que el mes passat va enviar una carta al Barça per intentar aconseguir el seu suport i la jugada els ha sortit bé. El club blaugrana, seguint la línia del seu president, Joan Laporta, que sempre ha apostat per les consultes, s'ha adherit a aquesta iniciativa. Els promotors ho veuen com una oportunitat excel·lent per poder mobilitzar els potencials electorals i també per traslladar amb més força el missatge de l'independentisme fora de les nostres fronteres. A més, aquest suport es visualitzarà amb la cessió de les instal·lacions del Camp Nou, que per un dia passarà a ser un dels col·legis electorals que estaran repartits per tota la ciutat. El club va prendre aquesta decisió per unanimitat en la junta d'ahir i va recordar que el Barça «és l'entitat social més important de la nació catalana» i que sempre s'ha caracteritzat «pel seu compromís amb el país, la democràcia i la defensa dels drets humans». En aquest context s'inclou «el dret a l'autodeterminació reconegut per l'ONU» i és per tots aquests motius que dóna suport a les consultes. La Coordinadora Nacional assegura que aquesta tessitura és «un altre fet històric» i destaca que «dels molts suports rebuts aquest és, sense cap mena de dubte, el més significatiu». Els organitzadors van agrair el paper de Laporta «pel suport que ha mostrat a la causa de la llibertat de Catalunya», en un gest de complicitat que no és nou, però que també es podria interpretar en clau preelectoral si, finalment, el president del Barça es presenta a les eleccions del Parlament. L'acord d'ahir no és del tot definitiu, perquè la junta directiva nova que s'escollirà diumenge el podria tombar. Però es tracta d'una possibilitat remota, perquè seria una decisió impopular que podria girar-se en contra del futur president.

Rellevància

La consulta de Barcelona tindrà un especial interès polític, perquè faltaran poques setmanes per a les municipals i també és possible que coincideixi en el temps amb el procés final sobre la iniciativa popular que es tramita des del Parlament per què es convoqui un referèndum sobre la independència.

14,5% de vot a Mataró

Diumenge de la setmana vinent se celebrarà la quarta onada de consultes en la qual estan cridats a les urnes mig milió de persones. Mataró serà un dels municipis que hi participarà i ja s'ha recollit més d'un 14,5% del vot anticipat, segons dades de l'entitat Mataró Decideix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.