Sabadell cedeix vuit espais municipals per votar-hi durant la consulta del 30-M

La Plataforma per l'Autodeterminació habilitarà 39 col·legis electorals amb un miler de voluntaris

Dues setmanes després que s'aprovés la moció de suport explícit a la «consulta ciutadana» del 30-M, amb el vot favorable del grup socialista, la Plataforma per l'Autodeterminació a Sabadell (PAS) ha aconseguit disposar d'espai per instal·lar meses a sis centres cívics i dues biblioteques municipals de la ciutat. El portaveu del PSC, Joan Carles Sánchez, va argumentar al ple que no són partidaris de la independència, però que no posarien traves a l'exercici de la democràcia participativa de l'entitat.

Abans i després d'aquestes paraules, però, l'alcalde, Manuel Bustos, ha evitat referir-se a la qüestió. Fins i tot hi ha alguns regidors disconformes amb la celebració de la consulta, però el debat s'ha tancat portes endins. Ahir, cap membre del govern socialista va entrar a valorar la cessió dels locals, que s'inscriuen dins de la normalitat que qualsevol associació pugui disposar d'un espai, un cop completats els tràmits establerts.

Perquè pràcticament tots els 173.426 sabadellencs cridats a les urnes en tinguin una menys de 500 metres de casa seva, la PAS ha distribuït les 77 meses en un total de 39 seus electorals. Sis d'elles només restaran obertes al matí –als encants de la Zona Hermètica, al Parc del Taulí i al Club de Natació vell– o a la tarda –al Parc Central, a l'inici de l'avinguda de Matadepera i a davant dels cinemes Imperial. A la resta, s'hi podrà votar de 9 a 20 h, amb la seu electoral central situada al casal Pere Quart.

La plataforma ha fomentat el vot anticipat des de la diada de Sant Jordi, amb urnes itinerants. D'una banda, perquè qui vulgui votar i marxi de Sabadell el cap de setmana vinent no tingui excusa, però també per tal d'evitar aglomeracions. De moment, ja ha votat un 3% dels censats.

Un miler de voluntaris

El coordinador, Marc Monràs, va explicar que el dispositiu ideal requeriria 992 voluntaris, dels quals ja tenen 625 de confirmats. A banda, esperen rebre l'ajut de voluntaris d'altres poblacions de dins i fora de la comarca, però amb poc més de 600 ja farien rebaixant la ràtio prevista de quatre informadors per seu. Pel que fa als recursos econòmics, també treballen amb dos pressupostos. L'inicial, de 75.000 euros, preveia contractar una empresa per fer una bustiada publicitària o portar grups més lluïts a l'acte final de campanya. El real, amb 30.000 euros recaptats, els recomana optar per una organització més austera i tirar de voluntaris. Per a la setmana prèvia al referèndum, a banda del debat, continuaran fent pedagogia als barris, on han trobat més receptivitat entre la nova immigració que no pas entre la vella.

ELS EDIFICIS PÚBLICS

8
de municipals
Casal Pere Quart
Centre cívic de la Creu Alta
Centre cívic de Sant Oleguer
Centre cívic de Can Rull
Centre cívic de Gràcia
Centre cívic del Poble Nou
Biblioteca de la Serra
Biblioteca del Sud
1
de la Generalitat
Casal cívic Arraona (adscrit al Departament d'Acció Social i Ciutadania)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.