Política

Segarra serà la nova fiscal general de l’Estat

Expectació per la línia que mantindrà en relació amb els encausats per l’1-O

El Consell de Ministres proposarà divendres com a nova fiscal general de l’Estat María José Segarra, segons van confirmar ahir a l’ACN fonts jurídiques. El seu nomenament desperta expectació sobre com abordarà les diverses qüestions catalanes pendents als tribunals i, especialment, si mantindrà la política de duresa contra els empresonats per l’1-O.

Segarra va iniciar la carrera com a fiscal a Barcelona, ha treballat a l’àrea de protecció de menors i, des del 2004, és la fiscal en cap de Sevilla. De 54 anys, és membre de la Unió Progressista de Fiscals (UPF) i, des del març, és membre del Consell Fiscal. Amb més de 30 anys de carrera judicial, ha estat proposada per la ministra de Justícia, Dolores Delgado, amb qui han coincidit a la UPF. Segarra substituirà Julián Sánchez Melgar.

Mentre no es designa oficialment la seva successora, es mantindrà en funcions. Segarra serà la segona dona que es converteixi en fiscal general de l’Estat, després de Consuelo Madrigal, que va ser-ho entre el 2015 i el 2016 amb Rajoy. El primer pas que s’ha de fer per iniciar el procediment per designar-la és l’aprovació pel Consell de Ministres. Després, cal l’aprovació del Consell General del Poder Judicial i la seva presentació davant la comissió de Justícia del Congrés i, finalment, la presa de possessió del càrrec davant del ple del Tribunal Suprem i en presència de Felip VI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia