Política

Aznar s’ofereix a “contribuir” a la “reconstrucció del centre-dreta nacional”

L’expresident del govern espanyol i del PP es desvincula del partit i afirma que no se sent representat “per ningú”

Retreu a Rajoy “no haver fet prou” a Catalunya i aposta per “desarticular” d’arrel el moviment independentista

L’expresident del govern espanyol José María Aznar ha assegurat aquest dimarts, coincidint amb l’anunci de dimissió de Mariano Rajoy, que ell “contribuiria amb molt de gust” a la “reconstrucció del crentre-dreta nacional”.

Ho ha dit en un acte a Madrid on s’ha desvinculat completament del PP i ha refermat el seu “compromís” amb “Espanya i els espanyols”. “No tinc cap compromís partidari, no em sento militant de res i no em sentor representat per ningú”, ha assegurat durant la presentació del llibre de Javier Zarzalejos No hay ala oeste de La Moncloa.

L’exlíder popular ha apostat per reconstruir aquest “centre-dreta nacional” per poder mirar al futur “amb confiança” i per donar als ciutadans una “garantia d’estabilitat en el futur”.

Aznar ha alertat que l’Estat viu una situació “delicada” fruit de la superposició de la crisi “de secessió motivada pel cop d’Estat a Catalunya”, la dels partits i “una crisi de lideratges”.

En aquest sentit, s’ha mostrat crític amb l’actuació de Mariano Rajoy a Catalunya. Li ha retret haver intervingut només per “convocar eleccions” però no haver fet net. “La recuperació de l’ordre constitucional només pot arribar després de desarticular el moviment independentista, amb tots els seus suports, els mediàtics, i els financers”, ha afirmat l’expresident. “I no s’està fent prou”, ha reblat.

Respon els qui l’acusen per la corrupció

L’exdirigent del PP ha volgut rebatre les especulacions dels qui apunten a la seva direcció com a origen del sistema de corrupció al partit conservador. Aznar ha afirmat que “la corrupció és un càncer que no podem tolerar” i “cadascú ha de respondre dels seus actes ambla llei, les seves garanties i exigències”. “Jo responc dels meus des del primer a l’últim, mirant-vos de fit a fit”, ha garantit.

En aquest context, ha lamentat que en els últims dies “s’han dit i escrit coses molt greus intentant tacar la meva trajectòria política i personal”. “La mentida s’ha professionalitzat i cal evitar que surti gratis”, ha denunciat. Aznar ha advertit que farà que es recordin “amb noms i cognoms” els qui ara l’acusen. “Es pretén marcar una trajectòria, però jo els dic que el meu camí l’elegeixo jo i seguiré fent i dient el que crec que el meu país necessita de mi”, ha proclamat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.