Política

El TSJN també demana que Catalá dimiteixi

Sánchez exigeix al ministre que aclareixi la seva acusació o que “calli”

L’endemà que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, critiqués el jutge que va emetre el vot particular en el cas de La Manada, el Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) va sortir ahir en defensa del magistrat, mentre que el PSOE va demanar al ministre que aclareixi la seva acusació o que “calli”.

El president del TSJN, Joaquín Galve, va afirmar que Catalá va cometre un “atac directe a la independència del poder judicial”, motiu pel qual amb la resta de jutges i magistrats navarresos va subscriure ahir un escrit en què indica que això hauria de “provocar la seva immediata dimissió”. En concret, Galve va considerar que el jutge discrepant, Ricardo Javier González, és “una persona absolutament normal, bon jutge” i va dir que desconeixia si tenia algun problema que li impedís exercir com a magistrat.

El ministre Catalá havia dit que “tothom sap” que aquest magistrat “té algun problema singular” i que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) “hauria d’haver actuat preventivament” contra ell, posició que va tenir el suport del PSOE, però el secretari general del partit, Pero Sánchez, ahir va matisar: “Demanem al ministre de Justícia que no sigui maldestre, que, si té alguna acusació particular que hagi de fer sobre el magistrat, aclareixi a què es refereix; si no, el millor és callar”, va dir abans de participar en la manifestació del Primer de Maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia