Política

Mas ironitza que l'Estat no tindrà “prous fiscals per a tantes querelles”

L'expresident constata que a l'Estat “no li agrada el vot de la gent”i “no entén el fet català”

Marta Pascal afirma que la querella contra Borràs és producte de la “fòbia” del govern espanyol a les urnes

El president del Partit Demòcrata (PDeCAT), Artur Mas, ha ironitzat sobre la querella presentada contra la consellera Meritxell Borràs i el secretari general del departament, Francesc Esteve, per haver iniciat els tràmits per a la compra de les urnes del referèndum. Mas ha dit que “l'Estat haurà de començar a fitxar nous fiscals” perquè “no en tindrà prou fiscals per tantes querelles”.

L'expresident de la Generalitat ha reaccionat a aquesta nova intervenció de la Fiscalia contra el procés des de la Pobla de Segur, on ha participat a l'Assemblea del PDeCAT a la Vegueria de l'Alt Pirineu. Mas ha denunciat que aquest l'Estat “no li agrada el vot de la gent”, “no entén el fet català” i tampoc “les aspiracions d'autogovern i llibertat'' del poble català. Per tots aquests motius, creu que aquest Estat espanyol “intolerant” ho vol ''amputar'' tot.

El líder demòcrata ha fet una crida a votar sí al referèndum i ha vaticinat que la independència es guanyarà en democràcia, perquè els catalans podran decidir; amb economia, perquè podran generar els seus propis recursos, i en l'àmbit social, perquè podran fer polítiques adaptades a les necessitats de la gent.

De la seva banda, la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, ha dit que un cop més s'ha constatat la “fòbia” del govern espanyol a les urnes. Segons ella, “l'amor del sobiranisme per la democràcia i per decidir contrasta amb la fòbia de l'Estat a les urnes”.

És per això que ha animat la militància a defensar les seves idees tot i els “atacs” que arriben del govern espanyol, malgrat que són conscients que les institucions judicials intenten “minar la moral de la gent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia