Política

El PSC reclama a l'Estat més inversions a Girona

Les obres al parc Central, a l'N-II i al passeig de s'Abanell, principals esmenes

El primer secretari del PSC a les comarques gironines i diputat al Congrés, Marc Lamuà, reclama a l'Estat que augmenti els 28 milions destinats a la demarcació en els pressupostos generals, que són “continuistes” i “no resolen el greuge històric amb Catalunya ni amb Girona”. Lamuà presentarà esmenes per “donar sentit a les inversions”. De les esmenes específiques al territori hi ha tres àmbits bàsics: infraestructures, cultura i costes. Destaquen els vuit milions d'euros per a la rehabilitació del passeig s'Abanell de Blanes, més 300.000 euros per a estabilitzar la platja; els tres milions per a les obres del parc Central de Girona, i els 4,5 milions per a l'N-II. També en l'àmbit d'infraestructures, reclama 1,5 milions per a l'N-260 en l'eix pirinenc.

Cultura estratègica

Les esmenes socialistes posen èmfasi en el suport als festivals d'estiu. Marc Lamuà considera que són “una marca cultural indispensables de les comarques gironines”. Es reclamen partides de 50.000 euros cadascuna per als festivals de Torroella de Montgrí; la Porta Ferrada, de Sant Feliu de Guíxols; la Shubertíada de Vilabertran, i l'Isaac Albéniz, de Camprodon, i 100.000 euros per a Temporada Alta.

Hi ha, a més, “poca sensibilitat pressupostària del PP” quant a la inversió a la zona costera de les comarques gironines. “Els 800.000 euros que preveu el govern del PP per a la Costa Brava són totalment insuficients”, conclou Marc Lamuà, que posa d'exemple la rehabilitació de la casa natal de Dalí .

LES XIFRES

8
milions
d'euros demanen per a la rehabilitació del passeig Marina s'Abanell.
4,5
milions
d'euros reclamen els socialistes gironines per a les obres de l'N-II.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.