JOSEP FONTANILLAS (ERC)

ALCALDE DE REGENCÓS

«Els ajuntaments petits, sense les subvencions, ben poca cosa farien»

Fontanillas no vol mirar enrere davant la marxa de CiU per no haver-li traspassat l'alcaldia, que li ha deixat un govern en minoria, i confia a tornar-se a presentar, guanyar i acabar les obres

Josep Fontanillas va accedir a l'alcaldia de Regencós a finals de l'anterior mandat, arran de la dimissió de l'alcalde. I en aquest mandat, havia arribat, tot i ser la tercera força, a un pacte de govern amb CiU, en què es repartien l'alcaldia dos anys cadascun. A l'hora de fer el relleu, Fontanillas s'hi va negar per una il·legalitat urbanística del cap de CiU, Josep Rubau, que va decidir, amb el seu company, sortir del govern, que ara està en minoria.

–Com està el tema de la irregularitat urbanística?
–«Nosaltres, en junta de govern, vam acordar traspassar-ho a la comissió d'Urbanisme perquè se'n fes càrrec. Per nosaltres era una mica difícil tractar-ho perquè Rubau era regidor i responsable d'Urbanisme. Pensa que és una actuació molt greu, en edificar en una finca rústica. I des de llavors, ja està fora de l'àmbit municipal. No sabem com ho té Urbanisme.»
–Però Urbanisme va donar 30 dies per treure la casa de fusta il·legal?
–«A mi no em consta si hi és o no. Però depèn d'Urbanisme.»
–I no hi ha cap possibilitat de refer el pacte amb CiU?
–«Em va saber greu. Jo vaig oferir l'alcaldia al segon de CiU. I en canvi, un dia a la tarda em van portar la seva renúncia a continuar al govern. I jo crec que s'hauria pogut resoldre d'una altra manera.»
–De quina altra manera?
–«Que el segon hagués agafat l'alcaldia. I el pacte no s'hauria trencat. Són ells que l'han trencat. Nosaltres, ERC, no hem trencat cap pacte. Ens hem mantingut ferms en aquesta decisió, que és la més honorable.»
–Com a accions a reconduir hi ha l'obra del centre cívic polivalent, que és la gran obra del mandat i de l'Ajuntament. Com està?
–«La Generalitat ens ha donat el 90% que falta per enllestir l'obra. I el mes vinent es preveu posar-la a licitació. Estem esperançats que vinguin unes bones empreses i acabar-lo i legalitzar-lo, ja que, segons la normativa vigent, hi faltaven uns vestidors i uns lavabos. A més, farem l'enjardinament de l'entorn, la il·luminació pública i acabarem l'aparcament. Volem que l'entorn sigui una zona d'esbarjo de tot el poble.»
–Tot i acabar-lo, i més quan ERC inicialment no ho veia bé, creu que era necessària aquesta obra?
–«D'aquesta manera, no! Quan vam entrar a governar, la carcassa ja estava feta. Nosaltres volíem un local polivalent, però no aquest edifici tan gran. Vam fer uns càlculs i vam veure que el manteniment no era assumible per l'Ajuntament. Per això, en l'anterior mandat van fer un estudi i vam dividir-lo en dues parts per reduir-ne el manteniment.»
–No s'haurien pogut aprofitar les antigues escoles, a tocar de l'ajuntament, i cobrir el seu pati com a polivalent?
–«Ho podíem haver fet. però quan era el moment de decidir, no hi érem. Crec que hauria estat una bona idea, ja que cobriria les necessitats reals del poble. I, a més, tenir les escoles per a altres necessitats.»
–El centre cívic s'ha emportat totes les subvencions. I un cop acabat, quins projectes tenen per al futur?
–«Sort de les subvencions. Els ajuntaments petits, sense les subvencions, ben poca cosa farien. I per això, cal estar molt atent a les subvencions i aprofitar-les totes. I, per ara, mirem d'estirar-ho tot. Igual que el fons estatal, que ens ha servit per fer l'enllumenat públic d'uns carrers. I amb el nou fons estatal farem una segona fase de l'enllumenat del nucli antic. I després faltarà fer el tram d'enllumenat des del centre fins al polivalent. I, a més, farem unes actuacions, amb ajuts del Consorci de la Costa Brava, per millorar l'actual xarxa d'aigua potable.»
–I parlant de futur, tornarà a encapçalar la llista d'ERC als propers comicis?
–«M'agradaria. Evidentment, m'agradaria molt que els meus companys em donessin la confiança. I acabar tot el que he començat, ja que els mandats, tot i que són llargs, són curts. I prou, després de dotze anys. Ara bé, crec que els mandats haurien de ser de cinc anys.»
–També deu esperar més confiança de l'electorat, després de la seva tasca al capdavant, no?
–«M'agradaria, perquè amb el treball que he fet en aquests cinc anys la cosa va per aquí. Pensi que ho faig molt a gust, ja que si ho fas a disgust, no pots estar-hi. Jo, més o menys, hi vinc cada dia a l'ajuntament. I bé, suposo que amb el treball que estem fent, els veïns veuran que som constants, seriosos. I espero poder continuar quatre anys més.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.