Política

Preveuen una canonada per a l'aigua de Residencial Parc

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva inclou en el pressupost del 2017 una inversió de 360.000 euros per portar l'aigua fins a la urbanització en el cas que Rec Madral deixi de prestar el servei

El projecte de pressupost de Maçanet de la Selva pel 2017, que es portarà a l'aprovació del ple avui al vespre, preveu una inversió de 360.000 euros per construir una nova canonada d'aigua fins a la urbanització Residencial Parc, tot i que no és segur que es faci. Segons va explicar l'alcalde de Maçanet, Antoni Guinó, l'Agència Catalana de l'Aigua aportarà 360.000 euros per a la construcció de la canonada, i caldria que l'Ajuntament hi posés la mateixa quantitat, en previsió “que l'empresa Rec Madral deixi de fer el servei”.

L'aigua ara és potable

La gestió de l'aigua a la urbanització Residencial Parc, a càrrec de Rec Madral, fa anys que està envoltada de polèmica, amb queixes dels veïns sobretot per la mala qualitat de l'aigua, cosa que va fer que l'Ajuntament decretés en un ban que l'aigua no es podia consumir i durant tot l'estiu va subministrar aigua als veïns de Residencial Parc primer amb garrafes i després amb un camió cisterna. Fa poc el consistori va aixecar el ban, arran d'unes noves analítiques del Departament de Salut que estableixen que ara l'aigua és potable, “tot i que encara té valors alts de clor i manganès”, va dir Guinó. La propietat de la xarxa d'aigua és de Rec Madral, i per això en cas que l'empresa deixi de prestar el servei l'Ajuntament necessita tenir una canonada pròpia, segons l'alcalde de Maçanet de la Selva. “Ara l'empresa agafa aigua d'uns pous; si deixés de fer el servei nosaltres hem d'estar a punt per fer el que s'hagi de fer, l'aigua no s'hi porta en un dia”, va afegir Guinó.

Malgrat que les noves analítiques qualifiquen l'aigua de potable, Guinó també va valorar: “No ens agrada el resultat”, pels paràmetres alts de clor i manganès.

LA XIFRA

360.000
euros
és la quantitat que preveu l'Ajuntament de Maçanet al pressupost, i l'ACA hi posaria la mateixa quantitat.

El pressupost puja a 7,6 milions

El pressupost del 2017 puja a 7.657.707,27 euros, un 3% més que el 2016. La quantitat prevista per a inversions puja a 529.621,80 euros, i a banda de la canonada a Residencial Parc, també està previst incorporar un nou vigilant, de manera que passarien a ser onze durant aquest any. També es preveu un fons de contingència de 278.720 euros, mentre que la majoria dels conceptes restants són pràcticament iguals que en l'exercici del 2016. Així, es preveu recaptar en impostos directes 4.148.656,67 euros, 137.538,66 en impostos indirectes, i 1.288.214,67 provinents de taxes i altres ingressos. Pel que fa a les despeses de personal, pugen a 2.241.096,19 euros, i és el segon capítol més important, després de les despeses corrents en béns i serveis, que puja a 3.729.593,05 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia