Política

El PSC diu que el govern “abandona” l'Anoia i Osona

El PSC considera que el pressupost de la Generalitat del 2017 suposa “un nou rècord a la baixa” per a l'Anoia. Els socialistes indiquen que els poc més de 10 milions d'euros previstos per a l'any vinent representen un 80% menys que el que destinava a la comarca el darrer pressupost del tripartit, el 2010. El PSC anoienc denuncia que “els darrers pressupostos d'inversió a l'Anoia estan inflats amb els recursos que es dediquen al manteniment de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat”, que suposen uns 6 milions, i la inversió concreta “no arriba a un milió”. També lamenta que el pressupost no inclou “projectes estratègics llargament reclamats”, com és el cas del desdoblament de la B-224 entre Capellades i Martorell, l'acabament de la ronda sud d'Igualada i la supressió de barracons en instituts i escoles.

Sense un pla a Osona

En la mateixa línia, la diputada osonenca del PSC Marta Moreta i el primer secretari del PSC a Osona i alcalde de les Masies de Voltregà, Sergi Vilamala, assenyalen que la inversió a Osona ha disminuït un 71% des del 2010, i lamenten la nul·la inversió en projectes socials i educatius a la comarca amb vista al 2017. Moreta també denuncia la falta d'un pla estratègic en temes clau com ara la millora de la C-17, la necessitat de nous centres educatius a Manlleu i les Masies, entre altres municipis, i el tractament de purins. El PSC ha creat un informe amb 23 esmenes al pressupost de la Generalitat vinculades a la comarca d'Osona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]