La Coordinadora de les consultes reclamarà avui a la UE que vigili les «actituds antidemocràtiques» de l'Estat

Una delegació de la Coordinadora per la Consulta sobre la independència es desplaçarà avui fins a Brussel·les per demanar a la Unió Europea que vigili les «actituds antidemocràtiques» de l'Estat davant dels referèndums del 13 de desembre. El responsable d'extensió territorial, Uriel Bertran; la d'internacional, Anna Arqué, i un altre integrant d'aquest equip, Jordi Miró, entregaran un «memoràndum» a tots els diputats del Parlament Europeu i als membres de la Comissió Europea. El document denuncia que el govern espanyol ha ordenat a l'advocat de l'Estat «obstaculitzar» la celebració de les consultes impedint que tinguin lloc en locals municipals, tal com va procedir davant del referèndum d'Arenys de Munt.

La Coordinadora també plantejarà als eurodiputats catalans que formin un grup de vigilància perquè denunciï, si es dóna el cas, qualsevol «vulneració dels drets democràtics dels catalans» davant del Parlament Europeu. La delegació preveu reunir-se, a més, amb europarlamentaris d'altres nacions sense estat, com ara Escòcia, Flandes i Gal·les, amb l'objectiu d'oferir-los que exerceixin d'observadors internacionals el 13 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.