Política

tribunals

judici al 9-N

El president del Suprem nega les acusacions d'Homs i defensa el tribunal

L'exconseller de la Presidència manifesta públicament la sensació que la sentència contra ell “ja està dictada”

Carlos Lesmes assegura que els jutges espanyols actuen “amb independència” perquè aquest “és un deure ètic i constitucional”

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha negat aquest dijous les acusacions que l'exconseller de la Presidència, Francesc Homs, va fer després de declarar per la causa del 9-N, on va assegurar que tenia la sensació que la sentència contra ell “ja està dictada” i que aquest és “un judici polític”.

En resposta a les preguntes dels periodistes que han assistit a la institució en motiu de la jornada de portes obertes del Suprem, Lesmes ha afirmat que els jutges espanyols actuen “amb independència” perquè aquest “és un deure ètic i constitucional” que “per descomptat” compleixen també els jutges del Tribunal Suprem. Lesmes ha fet aquestes manifestacions el mateix dia en què s'ha donat a conèixer que la Fiscalia dóna per feta ja la inhabilitació d'Homs, tot i que no preveu que sigui condemnat a penes de presó.

Lesmes ha defensat la independència de la institució i ha assegurat que no té voluntat de “polemitzar” amb Homs sobre aquesta qüestió. Ha negat d'aquesta manera les manifestacions que Homs va fer després de declarar en una roda de premsa al Centre Blanquerna de Madrid, on va apuntar que la seva formació que les principals institucions de l'Estat “han actuat en relació al procés de manera arbitrària i seguidista dels interessos del PP” i “no com s'hauria d'haver actuat a un Estat de dret i democràtic”.

Homs va criticar especialment la Fiscalia, però va acusar també el Tribunal Constitucional de “plegar-se” als interessos del govern espanyol, “encara que fos amb abús de dret”, i va criticar també l'actuació del Suprem perquè “hi ha un posicionament de prejudici” a totes les instàncies que intervenen en aquest afer “que indica que les coses estan orientades d'aquesta manera”.

Aquest dijous s'ha fet públic també que la Fiscalia dóna per feta una condemna d'inhabilitació per a Homs pels delictes de desobediència i prevaricació, malgrat que no preveu que se'l condemni a penes de presó pel delicte de malversació. Precisament el ministre Catalá va defensar la setmana passada la Fiscalia de les acusacions de l'exconseller de Presidència, i en una roda de premsa a Madrid que el ministeri Públic actua “amb absoluta autonomia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.