Opinió

De set en set

Crueltat

Podria ser que, havent passat només una setmana, gairebé ningú no se'n recordi del cas Uma Thurman: la fotografia que va fer suposar que la cirurgia plàstica havia transformat el rostre de l'actriu, que, a l'endemà, va revelar que havia aparegut amb un maquillatge “experimental” que, segons semblava, no havia agradat gaire. Podria ser que ningú no se'n recordi perquè és un signe dels temps regits per la dinàmica de les xarxes socials interna: tot és susceptible de propagar-se de manera ràpida i viral, però també d'un oblit immediat per l'efecte dels nous continguts abocats a un contenidor immens. Com també ho és que tot pugui convertir-se en matèria de comentaris bromistes que deuen provocar una gran autosatisfacció. Suposo que aquestes consideracions poden semblar moralistes, però després d'observar amb perplexitat aquell rostre presentat com el nou de qui va encarnar l'heroïna venjativa de Kill Bill, vaig sentir certa indignació davant de tants d'escarnis. Feia la impressió que, de sobte, Uma Thurman havia alegrat el dia de molts que se'n mofaven cruelment.

També hi ha qui especulava sobre la pressió que fa que no només les actrius, sinó moltes dones, se sotmetin a la cirurgia per amagar els efectes del pas del temps en el seu cos. De la tirania dels productors (però potser també dels espectadors) que no toleren l'envelliment de les actrius. Tant si s'arruguen com si la cirurgia les allisa. Això no prescriu, a banda del que Uma Thurman hagi fet o no amb la seva cara. Però, finalment, d'aquest cas en trec dues conclusions o potser només dues consideracions. Una és que fa pensar (malament) que una “notícia” com aquesta hagi ocupat tant d'espai en els mitjans de comunicació i que, fent-los cas, tants l'hagin propagada afegint-hi comentaris més o menys poca-soltes. I l'altra és que, a propòsit d'alguna cosa tan poc important, s'evidencia novament la poca fiabilitat dels mitjans, que interpreten a partir de les aparences. Però també, i això resulta sorprenent, demostra la nostra credulitat, sobretot si dóna joc a la crueltat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia