Opinió

De set en set

Abraçades

No fa gaire comentàvem amb unes amigues que això de fer-se petons amb tothom és una cosa relativament recent. Potser ja fa temps que se'n fan, però, en tot cas, vam coincidir que ens continua resultant estrany fer-nos petons amb persones que acabem de conèixer i que possiblement no veurem mai més. Fins i tot no és només que ens estranya, sinó que no ens agrada i així, doncs, procurem evitar-ho, encara que puguem semblar esquerpes. També recordo una conversa de fa més temps amb dos amics als quals tampoc els agrada fer petons, ni tan sols als coneguts, ni tan sols a les amistats. Vam acordar que entre nosaltres ens abraçaríem i que, en lloc de fer petons, abraçaríem tant com poguéssim la resta d'amics. Ho fem. A mi, sincerament, m'agrada molt abraçar i sento que tinc la còrpora per fer-ho sencerament. Sé que no és un costum gaire “femení” en el moment de la salutació amistosa. Però sí que les dones ens abracem molt quan expressem i compartim emocions. I per reconfortar-nos i reconèixer-nos en allò que ens uneix, potser també per sobre del que ens separa.

A propòsit de la crítica implícita que, en el seu discurs al míting de Podemos a
Barcelona, Pablo Iglesias va fer de l'abraçada entre David Fernàndez i Artur Mas, el parlamentari de la CUP va comentar en una entrevista de Mònica Terribas a Catalunya Ràdio que dubta que pugui fer-se nova política amb tics de la “vella”, com ara l'atac personal calculat. Per contra, aquella abraçada del 9-N, entre dos polítics amb posicions oposades o almenys divergents en la majoria dels casos, va semblar certament un gest espontani, sense premeditació i càlcul. Una abraçada sincera i sencera en el pur present. Una emoció compartida sense calcular les conseqüències.

Hi va afegir David Fernàndez que forma part d'un moviment que ve del feminisme i que aposta per la feminització de la política. Evidentment, tot és més complex, però, femeninament, prefereixo abraçades sinceres que la testosterona barrejada amb el càlcul. I amb aquest esperit us faig una abraçada sencera desitjant-vos bon any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia